Roparunteam Run for Cancer: de route loopt ook door Diepenveen

  • Geplaatst op 6 mei 2021
image

Het Roparunteam Run for Cancer uit Deventer gaat een mini Roparun lopen. Op zaterdag 22 en zondag 23 mei gaat Roparunteam 326, Run for Cancer, uit Deventer een mini Roparun afleggen als alternatief voor de Roparun die verplaatst is naar oktober.

Het team gaat 300 kilometer afleggen met als start, slaap en verzamellocatie Hospice de Winde, in Deventer. Zaterdag om 9.00 uur wordt het startschot gegeven door Rob de Geest, wethouder van Deventer met Sport & Welzijn in zijn portefeuille.

Normaliter zou het Roparunteam tijdens het Pinksterweekend de route van Parijs naar Rotterdam afleggen, maar vanwege corona is de buitenlandse route geannuleerd en zal het team in oktober de route in Nederland afleggen.

Wilt ue weten wat de Roparun inhoudt en wat de doelstelling van dit team is, kijk dan op:  www.runforcancer.nl.

Kort samengevat: het team wil geld inzamelen voor de palliatieve zorg voor kankerpatiënten en een deel van de gelden doneren aan Hospice de Winde in Deventer. Met als tegenprestatie een estafetteloop van Parijs naar Rotterdam.

Met twee loopteams, begeleiders, masseurs, fietsers, cateringverzorgers zal dit Roparun team in de omgeving van Deventer 300 kilometer gaan afleggen.  De loopteams zullen elk 3 routes afleggen van gemiddeld 50 kilometer. De routes lopen richting Zutphen via Klarenbeek, Bathmen en Olst via Diepenveen.

Er wordt gelopen volgens hetzelfde principe als de Roparun, dat wil zeggen in estafettevorm, non stop door. Als het 1e team op de route loopt is het 2e team aan het rusten. Komt het 1e team binnen dan zal het 2e team dezelfde route gaan afleggen. Deze wordt dan bij thuiskomst weer afgelost door team 1 enzovoort tot beide teams de 3 routes afgelegd hebben

Wilt u meer weten, kennismaken of doneren, kom dan 1e Pinksterdag even langs het kampement van het Roparunteam bij Hospice de Winde. De koffie staat klaar.

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven