Programma Koningsdag 2023!

  • Geplaatst op 27 april 2023
Afbeelding1

Morgen vieren we weer samen Koningsdag in Diepenveen! Oranje Comité Diepenveen heeft voor jullie allemaal een mooi programma geregeld en voor de kinderen van Diepenveen betekent dat onder andere meedoen met de aubade, leuke activiteiten zoals een klimwand, een goochelaar, een superlange sjoelbak en natuurlijk de kleedjesmarkt.

En er is natuurlijk de grootste braderie van heel Salland die vele bezoekers van buiten trekt! Hier volgt het complete programma vol activiteiten van Koningsdag 2023!

Aubade
08.30 uur 
Alle kinderen, ouders en belangstellenden verzamelen zich op het grote schoolplein bij basisschool De Zonnewijzer
08:45 uur  Met drummers van ‘Sempre Crescendo’ lopen we naar het ‘Oranjeplein’
09:00 uur   De aubade start met jong en oud Diepenveen op het ‘Oranjeplein’ voor Hof van Salland.

Samen met de kinderen van beide basisscholen, andere verenigingen en Burgemeester König openen we dan officieel Koningsdag 2023. Volgende de traditie hijsen we dan de vlag en zingen het Wilhelmus, het Sallands volkslied en het nieuwe Koningsspelenlied “ZiggZagg”. Klink op de linkjes en oefen de teksten alvast!

Spetterende Goochelshow
De jonge kinderen (van 0 tot 8 jaar) zijn na de aubade welkom in de gymzaal in Hof van Salland (hoofdingang) voor een fantasierijke voorstelling van kindergoochelaar Justin Vliegenthart, bekend als Justin de Verwonderaar uit de Efteling.

Justin is bekend van de Efteling en met zijn show vol fantasie zet hij kinderen én hun ouders steeds voor verrassingen. Met een achtergrond als leerkracht en tevens directeur van basisscholen kan hij de belevingswereld van kinderen heel goed inschatten en triggeren. Het is dan ook zeker logisch dat hij één van de beste kindergoochelaars is, Justin voelt wat er leeft en speelt en kan daardoor de fantasiewereld en gedachtengang van kinderen betoveren. Dus ouders zijn zeker uitgenodigd om tijdens de show te blijven kijken, en er is ook begeleiding van het oranjecomité aanwezig voor de kinderen.

09:30 uur   Start programma in gymzaal Hof van Salland
10:15 uur     Einde programma

Aan de ouders, neem ook een kijkje bij de goochelaar, of meld je aan als donateur bij onze koffiestand op het Oranjeplein. Vergeet dan niet je eigen kind weer mee bij de hoofdingang van het Hof van Salland. Tijdens de voorstelling is er voor de ouders verse koffie en  lekkers te koop bij de tent van Oranje Comité Diepenveen.

Kleedjesmarkt
10:00 uur  Vanaf nu begint de Kleedjesmarkt! Om ervoor te zorgen dat je een mooie gratis plek hebt, houden wij de beste plekjes op de  parkeerplaats van Albert Heijn Middeldorp voor jullie vrij. Zo kun je eerst meedoen met je klasgenoten aan de aubade en daarna gaan handelen voor wat extra spaargeld. Doe je mee? Dan heb je via je school ingeschreven. Meld je op de ochtend van Koningsdag bij iemand van Oranje Comité Diepenveen, die wijst jou en alle andere kinderen je plek.

LET OP: Ook dit jaar kunnen er geen overgebleven spullen meer ingeleverd worden, dus wat je niet
verkoopt, dat neem je mee terug naar huis. Zorg dat je plekje opgeruimd achterblijft.

Ook is er voor de oudere kinderen bij de kleedjesmarkt een klimtoren om te klimmen naar het mooiste uitzicht van Diepenveen!

10:00 uur  Begin van de Oranjeborrel van Oranje Comité Diepenveen op de Sparrenheuvel waar we een feestelijke ochtend regelen voor bewoners, bezoekers en personeel. Wij zorgen voor een hapje en drankje. De Heeren van Heis zorgen voor de muziek, meezingen dus!

10:30  uurVanaf nu speelt de band FreeFall op het Oranjeplein voor iedereen! Zij spelen al 25 jaar samen en barsten van de funk en soul. Ze swingen de pan uit en met professionele muzikanten en drie vocalisten nemen ze je mee naar de seventies en eighties met hits van Chaka Khan, Chic, Donna Summer en Michael Jackson.

Ga er bij zitten om te luisteren of ga dansen, neem een kop koffie, kom alleen of met al je vrienden, je buren zijn er misschien al. En als het gezelliger wordt, kun je bij Hof van Salland terecht voor frisje of een biertje. Dit jaar is er met een kaasplankje ook wat te knabbelen te krijgen bij de stand van Oranje Comité Diepenveen, mocht je trek krijgen van dat dansen.

Oranje Comité Diepenveen organiseert elk jaar meerdere activiteiten voor iedereen in Diepenveen, waaronder Koningsdag en de Lichtjeswandeling. We doen dat met veel enthousiaste vrijwilligers uit het dorp. Voor inkoop en huur van materialen zijn we afhankelijk van subsidies en donaties. Zijn jullie nog geen donateur van Oranje Comité Diepenveen en draag je onze activiteiten een warm hart toe? Wordt dan snel donateur door op onze website het aanmeldformulier in te vullen! Invullen duurt minder dan een minuut en kan vanaf een paar euro per jaar.

We wensen iedereen een hele gezellige dag toe!

 

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven