Paddenstoelenparade van Diepenveen

  • Geplaatst op 7 oktober 2019
012

Het is herfst. De dagen worden steeds korter, de nachten kouder, mistvelden her en der in het landschap, prachtige kleurschakeringen in het bos, het maïs wordt van het land gehaald, kinderen rapen beukennootjes en kastanjes, allerlei soorten paddenstoelen schieten uit de grond, tijd voor de herfstwandelingen.

Van de gebaande paden af
Ook fotograaf Harry Mulder ging op pad voor een herfstwandeling en zocht vooral naar bijzondere paddenstoelen, zwammen en schimmels. Hiervoor moet je van de paden af en dwars door het bos heen, door de struiken op zoek naar bijzondere soorten. Met een beetje ervaring weet je de bekendere paddenstoelen te vinden in de nabijheid van bepaalde boomsoorten, dan is het juist een uitdaging ergens anders te gaan zoeken.

Kolkbos en landgoederen
De foto’s zijn genomen in het Kolkbos en op de landgoederen De Kranenkamp, De Hoek en Het Wijnbergen. Hier ziet u een kleine selectie van de Paddenstoelenparade.
Fotografie en tekst: Harry Mulder


 

 

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven