Paddenstoelen in de Diepenveense omgeving

  • Geplaatst op 3 oktober 2019
IMG_0341 verkleind
Dat de herfst zijn intrede heeft gedaan, hebben we kunnen merken. Maar ook de herfst heeft zijn mooie kanten, neem nu bijvoorbeeld de paddenstoelen in het bos en zelfs in je eigen tuin. Paddenstoelen zijn schimmels die voornamelijk leven van dood en rot hout.
Dat vind je natuurlijk veel in een bos. Ik ben met mijn fototoestel het bos in gegaan en heb een aantal paddenstoelen gefotografeerd. In het bos wemelt het op dit moment van de paddenstoelen en het is dus ook niet zo moeilijk om er enkele te vinden om te fotograferen.
Er komen in Nederland ongeveer 5.000 soorten paddenstoelen voor, maar pas op: vele zijn giftig of niet eetbaar. De giftige en niet eetbare paddenstoelen kunnen dodelijk zijn of je wordt er verschrikkelijk ziek van.
Paddenstoelen nemen een bijzondere plaats in. In de natuur, maar ook bij mensen. Eeuwenlang hebben zij gediend als lekkernij of als voedsel uit noodzaak. Zij waren een bron voor volksverhalen en het geloof en brachten je zelfs in contact met God. Eeuwenlang waren zij een raadsel van hun bestaan en  slopen ze rond als moordenaars, zonder dat de mens daar iets van zag of begreep.
Raadpleeg ook eens de zeer interessante website: Alles Over Paddenstoelen.
Tekst en foto’s: Harry Vos

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven