Oproep voor participatiebijeenkomsten Regionale Energie Strategie in Diepenveen

  • Geplaatst op 16 oktober 2020
res

Dinsdag 20 oktober vindt de eerste participatiebijeenkomst over de Regionale Energie Strategie voor Diepenveen plaats. Wilt u weten wat dit voor Diepenveen betekent en u wilt hierover actief meedenken en praten ? Meldt u zich dan snel aan.

Duurzame energie Deventer
Nederland staat voor een grote opgave als het gaat om het opwekken van duurzame energie. In het Klimaatakkoord is afgesproken dat in 2030 in totaal 35 TWh (terrawattuur) aan stroom op land opgewekt wordt uit zonne- en windenergie. De 30 energieregio’s in Nederland maken allemaal een Regionale Energiestrategie (RES) waarin ze vastleggen welk deel ze van de 35 TWh voor hun rekening nemen en hoe ze dat willen doen. Deventer is onderdeel van de energieregio West-Overijssel.

Ook van Deventer wordt verwacht dat wij windmolens plaatsen en/of zonneparken gaan aanleggen. De komst van windmolens en zonnepanelen heeft invloed op de omgeving. Daarom gaat de gemeente in gesprek met inwoners en ondernemers over de mogelijkheden en onmogelijkheden in de omgeving van uw kern.
Als deelnemer denkt u actief mee in de participatiegroep voor de kern Diepenveen en bent op beide avonden aanwezig.

Wanneer?
De participatiebijeenkomsten in Diepenveen vinden op de onderstaande data plaats.

Data:     dinsdag 20 oktober en woensdag 2 december
Tijd:       20:00-22:00 uur
Locatie: Microsoft Teams

Aanmelden
Bent u geïnteresseerd? Meldt u zich dan aan door een mail te sturen naar g.gul@deventer.nl. Na uw aanmelding ontvangt u verdere informatie over de invulling van de avonden.
Let op! Er is in totaal plek voor 15 personen.

Wilt u meer informatie over de Regionale Energie Strategie, kijk dan op: https://www.reswestoverijssel.nl

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven