Oppermachtig Diepenveen speelt Vaassen aan diggelen

DSC_0334 x

‘Een deken van mist zorgde ervoor dat de lampen van het sportpark hun licht over het veld moesten werpen. Dit zorgde voor een spookachtige ambiance. Voor Vaassen werd het echter een griezelige middag om snel te vergeten.’

Eerste speldenprikjes
Diepenveen begon het treffen met Vaassen goed en had in de eerste tien minuten een aardig overwicht. Via een kans van Gijs, een paar corners en een schuivertje van Jim Willemsen deelde de ploeg van Martin Dollenkamp een paar speldenprikjes uit. Na veertien minuten werd de wedstrijd opengebroken. Jim Willemsen tikte de 1-0 binnen na een voorzet dwars door de defensie heen. Niet veel later kwam Vaassen met een antwoord en scoorde via Thomas Jongkind de gelijkmaker, na niet goed ingrijpen van de Diepenveense defensie. Diepenveen kwam met een reactie. Na 29 minuten voetballen stoomde aanvoerder Timo Broekman op door het midden en schoof de bal bij Gijs de Rooij in de voeten. Gijs legde op zijn beurt de bal terug op Jim Willemsen die de 2-1 binnenknalde!

Hattrick voor Jim Willemsen
Na een mager offensief van SV Vaassen volgde een knappe redding van sluitpost Nick Witteveen. Hij twijfelde geen moment en gaf een uitgemeten lange bal op de diepgaande Jeffrey Blanken. Hij luisterde naar de teksten van de meegelopen Jim Willemsen: ‘Jeff! Tweede paal!’ Jeffrey gaf een keurige voorzet op de blonde buitenspeler die rustig binnenschoof. Jim schrijft met zijn derde goal van de middag dus een hattrick op zijn naam. Een hele knappe prestatie van de nog maar negentienjarige aanvaller. De 3-1 zorgde voor de opening van de schiettent in de Vaassense achterhoede. Een miscommunicatie bij Vaassen leidde de 4-1 in. Spits Gijs de Rooij kreeg de bal in zijn schoot geworpen, ging vol snelheid op de keeper af en slalomde er simpel omheen. De Rooij bleef kenmerkend beheerst en zette een marge van 3 op het scorebord. De gifbeker werd in de eerste helft al aardig leeggegooid, want niet veel later volgde ook de 5-1 van Gijs de Rooij. Het TGV-duo Jeffrey Blanken/Marcel Bijker was opnieuw betrokken bij dit doelpunt. Door telkens vol snelheid elkaar te overlappen zorgden zij voor knikkende knieën in de defensie van Vaassen.

Twee gele kaarten
In het begin van het tweede bedrijf greep Diepenveen wederom de volledige controle. De geelhemden kregen in de eerste tien minuten magere kansen. Hierdoor liep de frustratie op bij de ploeg van Fethi Özerdoğan. Arbiter Scholten gaf eerst een gele prent voor commentaar op de leiding. Daaropvolgend kreeg Pepijn Wollenberg een zaag te verwerken, die een gele kaart voor Vaassen opleverde. De positie van de overtreding zorgde voor een uitgelezen mogelijkheid vanaf twintig meter.

Op zoek naar de zevenklapper
Jim Willemsen ging vol overtuiging achter de bal staan en raakte het houtwerk. Spits Gijs was er als de kippen bij en tikte de rebound binnen. De schade was voor Vaassen compleet, nadat ook De Rooij een hattrick wist te maken. De wedstrijd kende verder een gecontroleerde tweede helft met het volgende spelbeeld: Diepenveen ging opzoek naar een zevenklapper. Vaassen probeerde ondertussen de eer te redden door nog een eretreffer te maken. Het leidde tot een paar mogelijkheden voor Vaassen en Diepenveen. De wedstrijd kende tien minuten voor tijd nog een debuut voor de negentienjarige Markus Tervelde. De A-junior mocht voor het eerst meedraaien met het eerste tijdens een officiële wedstrijd. Ook A-junior Nick Smeenk mocht opnieuw zijn opwachting maken en bracht na snel voetenwerk Marcel Bijker in scoringspositie. De kersverse vader Marcel zag zijn mogelijkheid op de paal spatten: het laatste offensief van de wedstrijd, voordat arbiter Scholten zijn fluit tot drie keer toe blies.

Diepenveen langzaam maar zeker op stoom!
Een dik verdiende overwinning van Diepenveen, dat op ieder front fitter, sneller en slimmer leek. Het plezier en het vertrouwen spatte van de ploeg af. Na een moeizame start komt de ploeg van Dollenkamp net als een diesel langzamerhand op gang. Dat belooft wat volgende week in de derby tegen Overwetering!

Tekst en foto’s: Mathijs Bolink

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

duif-2

Altijd op de hoogte!

Abonneer nu! Onze postduif brengt het laatste nieuws in de inbox.

Scroll naar top