Open repetitie van Wereldkoor Diepenveen op 17 septembe

  • Geplaatst op 12 september 2018
foto repetitie klein

DIEPENVEEN – Wereldkoor Diepenveen heeft ruimte voor nieuwe leden en houdt op maandagavond 17 september een open repetitie in het Kulturhus te Diepenveen.  Zowel beginnende als gevorderde zangers zijn welkom.Er is nog plek voor een of twee sopranen, maar vooral voor bassen en tenoren.  Het koor telt ongeveer 40 enthousiaste zangers en repeteert elke maandagavond van 20-21.30 uur.

Het koor startte in 2015 via een werkgroep van Power Diepenveen met een klein zanggroepje olv Ruurdtje van den Berg. Het koor zingt liederen van over de gehele wereld. Aan bod komen liederen uit Rusland, Afrika, Zweden, Schotland, Frankrijk, Hongarije, Letland, enzovoort. De meerstemmige liederen variëren enorm, van sfeervol of gedragen naar vrolijk en swingend. Ze zijn nooit te moeilijk, waardoor het koor niet te veel tijd kwijt is met alleen maar oefenen, maar ook toekomt aan het verfijnen van een lied.

“Plezier hebben in wat je als koor samen kunt bereiken is voor mij een belangrijke aspect”, aldus dirigente Ruurdtje van den Berg. “Als de koorleden met meer energie naar huis gaan dan dat ze aankwamen, dan is de repetitie geslaagd voor mij. Ik hou het meest ook van a capella zingen, want dan hoor je de prachtige meerstemmige klanken het allerbeste”.

Voor meer info of aanmelding voor de open repetities: koordiepenveen@gmail.com of  0570-595164

 

 

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven