Open eco-tuin op 3 juni van 10.00–17.00 uur aan de Wechelerweg 27 in Diepenveen

  • Geplaatst op 26 mei 2023
webmail

Ecologisch tuinieren is tuinieren met de natuur en zonder bestrijdingsmiddelen. Op zaterdag 3 juni is de eco-tuin van Inke Mensink en Jan Weggemans, Wechelerweg 27 in Diepenveen van 10.00-17.00 uur geopend voor bezoek. 

Deze tuin in Diepenveen is een gemengde tuin van 600 m2 met een natuurlijke vijver, duurzaam waterbeheer, gevarieerde bloemenborders met vaste en wilde planten, een koude kas en veel (klein) fruit.

De entree is gratis en de tuineigenaren beantwoorden graag al je vragen over duurzaam tuinieren met respect voor mens en dier en leiden je rond in de tuin. Het regenwater is voor 100% afgekoppeld van het riool.

De bodem blijft zo veel mogelijk het hele jaar bedekt om uitloging en uitdroging tegen te gaan. In de tuin staan (klein) fruit en groenten tussen de bloeiende planten.

De vijver is na een lekkage in mei 2023 gereconstrueerd en zuurstofplanten houden het water schoon. Kikkers kunnen ook in de tuin rond springen.

De tuin is omringd door hagen zodat ook egels de tuin kunnen bereiken. De gelaagdheid van de begroeiing biedt ruimte voor vogels om te schuilen en te nestelen.

Er zijn veel voor vogels eetbare bessen van struiken en bomen. Ook voor mensen is sprake van een eetbare (sier-)tuin met kruiden, fruit en een koude kas met tomaten en komkommers.

VELT (Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren) organiseert jaarlijks begin juni de ecotuindagen. Op de website van VELT (velt.nu/ecotuindagen) is meer informatie over de open tuinen in de regio en over deze Vlaams-Nederlandse organisatie van tuinders.

Bijna 23.000 gezinnen in Vlaanderen en Nederland doen al mee met VELT.

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven