Op weg naar 4 en 5 mei

  • Geplaatst op 30 april 2021
image003

In dit bericht voor de herdenking van 4 mei 2021 roepen wij op om de vlag gedurende de gehele dag halfstok te hangen, van zonsopgang tot zonsondergang. In de hoop dat heel Diepenveen vlagt! Verder een verwijzing naar: https://www.4en5mei.nl/oorlogsmonumenten/zoeken/3231/diepenveen-geallieerd-erehof. 

Onderstaand informatiebord is vorig jaar door de Historische Vereniging geplaatst bij de graven.

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei schrijf het volgende over de vlagprotocollen:

Vlagprotocol 4 en 5 mei
Op 4 mei hangen we de Nederlandse vlag halfstok en op 5 mei mag de vlag voluit wapperen. Nederland kent geen wettelijke regels voor het gebruik van de vlag, alleen voor het vlaggen vanaf Rijksgebouwen. Je mag als burger, bedrijf of organisatie op alle dagen van het jaar de vlag uithangen. Wel zijn er gewoonten en protocollen voor het uithangen van de vlag. Die staan in de vlaginstructie. Burgers, bedrijven en organisaties kunnen de instructie volgen als richtlijn.

Vlagprotocol 4 mei
Op 4 mei hangen in Nederland de vlaggen halfstok als teken van eerbied en respect voor oorlogsslachtoffers. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei roept alle inwoners op om net als vorig jaar op 4 mei de gehele dag de vlag halfstok te hangen (van zonsopgang tot zonsondergang). De vlag die gebruikt wordt, is de Nederlandse driekleur zonder wimpel.

Wij roepen alle Diepeveners ook op op om de vlag gedurende de gehele dag halfstok te hangen, van zonsopgang tot zonsondergang. Vlaggen jullie mee?

 

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

duif-2

Altijd op de hoogte!

Abonneer nu! Onze postduif brengt het laatste nieuws in de inbox.

Scroll naar top