Oosters-Orthodoxe paasvesper in de kloosterkerk van Nieuw Sion

  • Geplaatst op 6 april 2023
Kranenkamp en Sion 1

Nederlandse en Oekraïense zangers uit de orthodoxe parochie in Deventer zingen onder leiding van OIha Sorokina een vesper voor de paastijd. Veel Oekraïense vluchtelingen hebben hun weg naar de parochie in Deventer gevonden – een aantal van hen zingt nu mee in het parochiekoor.

“Christus is opgestaan, Hij is waarlijk opgestaan” zal veelvuldig klinken! De meerstemmige zang klinkt in het kerkslavisch, de taal van de orthodoxe kerken in Oost-Europa. De rest van de dienst is in het Nederlands. Voorganger is priester Theodoor vd Voort.

De dienst op 23 april begint om 18.00 uur, de kerk is open vanaf 17.30 uur. De toegang is gratis, een bijdrage wordt na afloop bij de uitgang gevraagd of kan digitaal gedoneerd worden. Reserveren vooraf is gewenst via onderstaande aanmeldbutton.

Speciaal voor bezoekers van de koorvesper is het mogelijk om voor de vesper van een Kloostermaaltijd (€ 17,50) te genieten in de koffieschenkerij. Deze wordt geserveerd vanaf 17.00 uur. Let op: dit kan alleen als u dit reserveert via de website van Nieuw Sion.

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven