Online wijncursus door Bert Nollen van wijnwinkel Proef

  • Geplaatst op 14 april 2021
wijn 5

Maar hoe doe je dat dan? Dat is toch helemaal niet leuk zonder wijn te proeven? Nou dat was echt prima georganiseerd. Bert gaf van tevoren aan wanneer je de flesjes wijn kon komen halen in de winkel en dan stond het keurig voor je klaar.

Via teams konden we ’s avonds inloggen. Het voordeel is dat je ’s avonds de deur niet uit hoeft, dat iedereen op tijd ingelogd was en we netjes op tijd konden starten.

De flesjes stonden dan al keurig genummerd op een rij, maar de witte wijn dan nog even in de koelkast, want lauwe witte wijn is echt niet lekker. Sommigen onder ons hadden een spuugbakje bij de hand, maar de meesten dronken het lekker op. Eigenlijk ook wel zonde om zulke heerlijke wijn uit te moeten spugen.

Bert presenteerde de sheets door het scherm te delen en dan gaat het eigenlijk precies hetzelfde als wanneer je fysiek bij elkaar bent. Vragen stellen, proeven, laten horen wat je proeft, meningen delen en elkaar aanvullen. De ene ruikt of proeft natuurlijk meer dan de ander, dus je leert ook zeker van elkaar.

Aan het eind van de cursus kan online examen afleggen. Daar kan je dan zelf een moment voor kiezen. Dus al met al een geslaagde cursus, die ook prima online gegeven kan worden.

Toch hoop ik voor iedereen dat alles over een tijdje weer normaal is, maar dit is het perfecte alternatief om een wijncursus te volgen.

Hanneke Gorter

Foto’s: H. Gorter

 

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven