Ondernemers Diepenveen pakken uit met verenigingenkwis

  • Geplaatst op 29 mei 2018
logo-OVD

De Ondernemersvereniging Diepenveen bestaat dit jaar 50 jaar. En wie 50 wordt, trakteert! Als ondernemers van Diepenveen vinden we een actief verenigingsleven van groot belang voor het dorp. Daarom stellen we een bedrag van € 1.500,- beschikbaar die verenigingen, stichting of werkgroep etc. kunnen winnen.

Verenigingenkwis met €1500,- prijzengeld
De Diepenveense ondernemers hechten grote waarde aan het verenigingsleven in het dorp. Een goede middenstand, scholen en een bloeiend verenigingsleven zijn van levensbelang voor een goede leefbaarheid van Diepenveen.

Met het prijzengeld kunnen de verenigingen, clubs, comités, stichtingen en werkgroepen, die duidelijk de gemeenschapszin van het dorp Diepenveen ondersteunen, hun activiteiten financieel ondersteunen of gewoon de kas te spekken.

Hoe werkt het?

  1. Bedenk met uw vereniging 3 vragen en stuur die uiterlijk woe 6 juni naar info@ovdiepenveen.nl. (Stuur de naam van uw vereniging of club en de naam van een contactpersoon en e-mailadres mee).
  2. Uit alle ingezonden vragen wordt de kwis samengesteld.
  3. Donderdag 7 juni worden de eerste vragen gepubliceerd. uw team heeft de hele week de tijd om de vragen te beantwoorden. Donderdag 14 juni volgt de tweede serie vragen. Op donderdag 14 juni wordt ook een eerste tussenstand gepubliceerd op Dorpsplein Diepenveen.
  4. Voor ieder goed antwoord, ontvangt u geld. In totaal ligt er een bedrag van € 1.000,- klaar. Hoe meer goede antwoorden, hoe meer u ontvangt. Dus elke vereniging, club, comité, stichting of werkgroep kan al een bedrag verdienen in de voorronden!
  5. Op 23 juni wordt er met alle deelnemers een korte finale gespeeld tijdens het Midzomerfeest. Onder de 3 deelnemers met de meeste goede antwoorden in de finale, wordt als extra bonus € 500,- verdeeld. De winnaar verdient € 250,- extra. De tweede prijs is € 150,- en de derde prijs € 100,- extra voor de vereniging, stichting of werkgroep.

Elk team kan verdienen
Op donderdag 14 juni wordt er een tussenstand gepubliceerd met de volgende reeks van 10 vragen. De antwoorden hierop moeten uiterlijk woensdag 20 juni zijn ingeleverd, waarna weer een tussenstand volgt. Onder alle goede antwoorden van deze twee weken wordt een pot van € 1.000 euro verdeeld. Stel er doen 15 teams mee die gemiddeld 16 vragen goed hebben, dan zijn er 240 goede antwoorden. Elk goed antwoord is dan € 4,17 waard. Een team met 16 goede antwoorden ontvangt dan € 66,72.

Finale met extra hoofdprijs van €250,-
Op zaterdag 23 juni is er een korte finale tijdens het Midzomerfeest van het Oranjecomité Diepenveen en de Taakgroep Kennismaken en Ontmoeten van WijDeventer op het ijsbaanterrein aan de Schapenzandweg. Hier krijgen alle deelnemende teams een laatste serie vragen. De beste drie teams met de meeste goede antwoorden uit de voorrondes en de finale kunnen dan nog een bonus van € 500 verdelen met de hoofdprijzen van € 250, € 150 en € 100!

Hoe doe je mee?
Geef je als team van een vereniging, club, comité, stichting of werkgroep op door uiterlijk woensdag 6 juni de naam van je vereniging, club, etc. en de naam en e-mailadres van een contactpersoon te mailen naar info@ovdiepenveen.nl.

Verzin tevens 3 vragen met antwoorden voor de kwis en stuur die ook mee. Wanneer u leuke, mooie, interessante vragen opstuurt, worden die mogelijk gebruikt in de kwis en heeft u het voordeel dat uw team het antwoord al weet.

Inspiratie voor het bedenken van vragen nodig?
Hier enkele voorbeelden van mogelijke kwisvragen:

  • Van of voor wie is de grote beker in de hal van het clubhuis van DSC?
  • Een fotovraag d.m.v. een klein gedeelte van een gebouw te fotograferen en de vraag te stellen: waar of wat is dit?
  • Wie keepte in het kampioenselftal van 1953?
  • Wat was er in de oorlog in het pand van Bloemsierkunst Flierman gevestigd?

De antwoorden op de vragen moeten wel ergens te vinden en controleerbaar zijn.

DOE MEE!
De ondernemers van Diepenveen nodigen je van harte uit deel te nemen aan de kwis en uw vereniging, club, comité, stichting of werkgroep daarmee financieel te steunen. Geef je op via info@ovdiepenveen.nl.

 

Historie OVD
In 1968 werd de Diepenveense Winkeliersvereniging opgericht voor de middenstand van Diepenveen. Bekend uit de eerste periode zijn ongetwijfeld de Sinterklaasavonden in het toenmalige Dorpshuis. Na een periode van zegeltjes sparen, konden de inwoners van Diepenveen en omgeving op de Sinterklaasavond van de Winkeliersvereniging de volle spaarkaarten inleveren en geld of loten ervoor krijgen. Op zo’n avond was er muziek in de grote zaal, spelletjes zoals het Rad van Fortuin en de uitslag van een grote verloting.

Een ander evenement was de braderie, klein begonnen op het schoolplein van de Slingerbosschool en in de loop der jaren uitgegroeid tot een van de grootste Oranjefeesten in de omgeving met tienduizenden bezoekers.

Mede door het teruglopen van het aantal winkels werd de Winkeliersvereniging in 2006 omgevormd tot de huidige Ondernemersvereniging Diepenveen (OVD). Momenteel telt de vereniging ruim 65 leden in de winkelbranches, horeca, adviesbureaus, marketingbureaus, (para)medische sector, garage- en installatiebedrijven en zzp-ers.

Tot ziens bij de finale van de verenigingenkwis tijdens het Midzomerfeest op 23 juni!

 

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven