Oecumenische Popviering tijdens het Dorpsfeest Diepenveen

Afbeelding heilige lebuinus parochie

Zondag 9 september is er een Pop (Up) Viering in de grote tent van het Dorpsfeest aan de Schapenzandweg – een oecumenische viering waarbij popsongs de plaats van gezangen en psalmen hebben ingenomen. Een aantal mensen (uit verschillende leeftijdsgroepen) zal vertellen waarom ze deze popsong hebben uitgekozen, waarom de tekst of juist de melodie hen aanspreekt.

Eigentijdse (pop)muziek raakt vaak aan diepe emoties of gedachten. Ze hebben een verhaal te vertellen dat raakt aan ons wezen. Daar komt bij dat veel van die songs ook een religieuze lading hebben, al dan niet bewust. Je hebt songs die als een gebed klinken, of waarin iemand juist zijn vreugde of verdriet kan uiten. Popsongs kunnen ook belangrijke levensmomenten markeren.

In deze viering hopen we daar iets van te laten zien en horen. En we nodigen u van harte uit om dat met ons mee te vieren.

De setting is die van een kerkelijke viering. Er wordt uit de bijbel gelezen. Er wordt ook gezongen (een paar keer, op bekende melodieën). Er wordt gecollecteerd (voor de Deventer Voedselbank), gebeden en de zegen wordt uitgesproken. Maar verder kleurt eigentijdse muziek de viering.

Voorgangers in de viering zijn mw. Hetty Heling (vanuit de RK-parochie) en ds. Henk Spit (vanuit de prot. gemeente). De oecumenische werkgroep werkt ook mee aan deze bijzondere viering.

Ieder jaar weer bezoekt een groot aantal mensen deze viering; we hopen ook dit jaar weer op een geweldige opkomst! U bent van harte welkom!

Waar:  Feesttent, ijsbaanterrein aan de Schapenzandweg
Wanneer:  Zondag 9 september, 10.00 uur

Na afloop krijgt u een kopje koffie aangeboden! 

 

 

 

Aansluitend aan de viering kunt u deelnemen aan Frühshoppen. Frühshoppen is een Zuid Duits / Oostenrijks gebruik waarbij de bezoekers van de viering zich na afloop tegoed doen aan gezamenlijk eten en drinken bij gezellige Egeländer muziek. Ook hiervoor nodigen wij u van harte uit.

(N.B. – de Dorpskerk is deze zondag gesloten)

 

 

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven