OBS Slingerbos op de 83e editie van het Deventer Schoolvoetbaltoernooi

  • Geplaatst op 21 mei 2018
Afbeelding OBS voetbaltoernooi

1250 jongens en meisjes streden in de meivakantie op maandag 30 april en dinsdag 1 mei op de 83ste editie van het Deventer schoolvoetbaltoernooi bij het Koninklijke UD te Colmschate.  OBS Slingerbos te Diepenveen was vertegenwoordigd met twee teams.  

Na het teleurstellende seizoen van Go Ahead Eagles was het fijn om weer met volle teugen te genieten van prachtig voetbal. Slingerbos 2 trapte af in de regen maar dat mocht de pret niet drukken. De jongens uit de groepen 5 en 6  wisten elkaar in de eerste wedstrijd feilloos te vinden en waren samen goed voor maar liefst acht goals.  Speler Floris van Dijk was na afloop  van de eerste wedstrijd in staat om een goede analyse te geven: “We hebben heel goed samen gespeeld, en de passes naar elkaar waren goed”. Floris en zijn teamgenoten lieten uitstekend verdedigend werk zien; ze werden geen enkele keer gepasseerd.

Klinkende overwinning
Maar liefst vier leerkrachten stonden beide teams aan te moedigen. Enkelen zagen we in de vakantie ook al op koningsdag met de kinderen achter de muziek naar het dorpsplein lopen. Petje af voor hun aanwezigheid, al vonden de leerkrachten hun aanwezigheid niet meer dan logisch.

Slingerbos 2 werd in de tweede wedstrijd met beide benen op de grond gezet. Een moeizame wedstrijd wat resulteerde in een gelijkspel. Tijd voor teamleider van Dijk (en vader van Floris) om de koppen weer even bij elkaar te steken voor de laatste poulewedstrijd. Met twee vingers in de neus en voetbal waar Go Ahead Eagles dit seizoen jaloers op was geweest wonnen ze de derde wedstrijd met maar liefst 7-0 onder het oog van meelevende ouders aan de zijlijn.

Finaledag
Ook Slingerbos 1 presteerde uitstekend. De jongens en meiden uit de groepen 7 en 8 mochten hun voetbalkwaliteiten ook op de finaledag tonen en werden uiteindelijk maar liefst derde!

Mooi om zelfs op een regenachtige dag de betrokkenheid van de voetballers, leerkrachten, ouders en vrijwilligers te zien. Sport in welke hoedanigheid dan ook werkt te allen tijde verbindend. Winst of verlies? Wat maakt het uit, zolang het plezier bij de kinderen voorop staat, er betrokken leerkrachten aanwezig zijn, fanatieke ouders langs de zijlijn meeleven en enthousiaste teamleiders hun teams inspireren. Het was allemaal zichtbaar bij de Slingerbos teams op het 83ste Deventer schoolvoetbaltoernooi.

 

 

 

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven