OBS Slingerbos krijgt een natuurspeelplein

  • Geplaatst op 15 mei 2018
2c68147c-402b-4919-b49d-33a5326e6f22 (1)

Op zaterdag 28 april zijn de werkzaamheden gestart voor de aanleg van het nieuwe schoolplein voor OBS Slingerbos in Diepenveen. De handen werden op de dag na Koningsdag al vroeg uit de mouwen gestoken: ouders en andere vrijwilligers ruimden de vele tegels en het beton op, waar het schoolplein al jaren mee vol ligt. Het plan is een klimaatbestendig natuurspeelplein te creëren, waarbij de hemelwaterafvoer van het riool wordt gekoppeld. Kort gezegd: tegels eruit, groen er in!

Daarnaast is er ook veel aandacht voor gezondheid en bewegen: de methode BeweegWijs is geïntegreerd in het ontwerp en leert kinderen op verschillende manieren met elkaar buiten spelen.Een grote projectgroep, bestaande uit het docententeam van OBS Slingerbos, leerlingen, ouders, gemeente Deventer, Waterschap Drents Overijsselse Delta, professionals in de Civiele techniek en Educatief centrum Ulebelt, inclusief Springzaad, heeft het afgelopen jaar intensief overlegd, maquettes geknutseld en plannen gemaakt. Het resultaat mag er zijn: een prachtig ontwerp, met veel aandacht voor gezondheid en bewegen, ligt klaar. De methode BeweegWijs is geïntegreerd in het ontwerp en leert kinderen op verschillende manieren met elkaar buiten spelen.

Hulp van vrijwilligers en een hovenier
Het nieuwe plein krijgt de komende 6 weken vorm onder leiding van een hovenier. Het is een strak schema, waarbij er 3 hele zaterdagen (28 april, 5 en 12 mei) zijn gereserveerd voor de inzet van vrijwilligers. Ook doordeweeks is er de mogelijkheid om mee te helpen.

Het schoolplein is (na schooltijd) vrij toegankelijk. Een deel van de werkzaamheden wil de school juist daarom samen met ouders, leerlingen en buurtbewoners zelf realiseren. Het plein is van ons allemaal!

Sponsoren en Goede Doelendag
De school is alle sponsoren zeer dankbaar: Gemeente Deventer, Waterschap Drents Overijsselse Delta, Wij Deventer, Rabobank en een anonieme gift. Daarnaast hebben de schoolkinderen geld opgehaald met de Jantje Beton Loterij.

Om de begroting helemaal sluitend te maken, organiseert de Slingerbos op vrijdag 6 juli een Goede Doelendag. Op die manier hopen we ook de laatste beplanting, een amfitheater en extra materialen voor BeweegWijs aan te kunnen schaffen en het plan helemaal compleet te maken.

Dus: mocht je op vrijdag 6 juli a.s. in de gelegenheid zijn, kom dan naar de Goede Doelendag die OBS Slingerbos dan op het plein organiseert.

Mocht je daarnaast de komende weken willen meehelpen, stuur dan een mailtje naar Peter van den Brink (petervandenbrink@ziggo.nl).

 

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

duif-2

Altijd op de hoogte!

Abonneer nu! Onze postduif brengt het laatste nieuws in de inbox.

Scroll naar top