Nog één nacht strenge vorst en de ijsbaan kan open…Wie helpt de baan sneeuwvrij maken?

  • Geplaatst op 23 januari 2019
IMG_9295

Er wordt vannacht strenge vorst voorspeld. -10 graden, zegt het KNMI. Goed nieuws, want dan groeit het ijs met 2 cm per nacht! Precies de centimeters die de ijsbaan in Diepenveen nodig heeft om donderdagmiddag open te gaan. Maar op dit moment ligt er nog 7 cm sneeuw in de weg. Deze dikke deken houdt de ijsgroei tegen. Daarom wordt er met zoveel mogelijk vrijwilligers geveegd om de ijsbaan sneeuwvrij te maken. Wie kan helpen, is meer dan welkom!

Vanmiddag vanaf 15.00uur zijn de vrijwilligers van ijsvereniging de Molenkolk begonnen met de voorbereidingen. De materialen worden klaargezet. De containers voor de kaartverkoop en de koek & zopie zijn met een grote kraan naast de ijsbaan geplaatst.

Vrijwilligers gezocht. Wie helpt de ijsbaan sneeuwvrij maken? 
Alleen de sneeuw kan nog roet in het eten gooien. De sneeuwlaag werkt als een isolerende deken. Pascal Berends: “Met 7 cm sneeuw op het ijs groeit het ijs nauwelijks aan. Het ijs is nu 6,5 cm dik. We hebben 8 cm nodig om te zorgen dat het ijs een volle ijsbaan kan dragen. We hopen dat er genoeg mensen vanmiddag en vanavond komen helpen met vegen. Alleen als vannacht de ijsbaan sneeuwvrij is, is er een goeie kans dat de ijsbaan morgenmiddag open gaat.”

 

Tekst: Agnes Folkersma
Foto’s: Wiebe Groenwold

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven