Nieuwe folders over wandelroutes Diepenveen

  • Geplaatst op 7 juli 2024
2022-10 km kuiertocht8
Vanaf deze week liggen er folders met wandelroutes vanuit Diepenveen bij de plaatselijke horeca, overnachtingsmogelijkheden  in Diepenveen en bij de VVV in Deventer.

 

Dit is gerealiseerd door de enthousiaste leden van de wandelwerkgroep Diepenveen, die is ontstaan vanuit de dorpsvisie.  In samenwerking met Salland Marketing en met een financiële bijdrage vanuit WIJ Deventer zijn van 2 routes die via het Wandelnetwerk zijn uitgezet nu folders beschikbaar.

De “Rande route Diepenveen” is een mooie route van 4,3 kilometer door de oude dorpskern en het coulisselandschap. De          “ Laage Diepenveen route”  is een route van 6,1 km door het waterbergingsgebied en langs de vindplaats van de Meteoriet Diepenveen.

De folders zijn voorzien van informatie over de interessante punten die je onderweg tegenkomt. Op de website van Salland Marketing www.verslingerdaansalland.nl zijn de routes ook te vinden en te downloaden.  Hierop staat ook meer informatie over de interessante en  mooie plekken waar men langs loopt. Her startpunt van de routes is het Kulturhus Diepenveen.

Een derde route zit in de planning, de verwachting is dat die folder ook deze zomer verspreid gaat worden.

Hiermee is de missie van de wandelwerkgroep nog niet volbracht. Een volgende stap is om een aantal routes die door Diepenveners zijn gemaakt te digitaliseren, beter toegankelijk te maken en daar een gezamenlijke folder van te maken. In het najaar zal daarmee worden gestart.

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven