Nieuwe fiets- en wandelroute: Diepenveen 1940-1945

  • Geplaatst op 3 april 2021
Bevrijding Diepenveen Dorpsstraat - 11 april 1945 F3452

Vanaf vandaag is Diepenveen een nieuwe fiets- en wandelroute rijker. Het bijzondere hierbij is dat de routes niet alleen door onze prachtige omgeving gaan, maar dat er ook gesproken informatie wordt gegeven over bijzondere voorvallen.

Fiets- en wandelroute ‘Diepenveen 1940-1945’
De periode van de Duitse bezetting staat voor Diepenveen beschreven in het boek dat in 2020 door de Historische Vereniging Dorp Diepenveen en Omgeving is uitgebracht ter herdenking van 75 jaar vrijheid: Diepenveen 1940-1945. In de schaduw van het geweld. Omdat er weinig tastbaars uit die periode is overgebleven, heeft de Historische Vereniging gezocht naar een andere manier om dit stukje van onze dorpsgeschiedenis levendig te houden. Dat heeft geleid tot het uitzetten van een fiets- en wandelroute langs locaties die vanuit historisch oogpunt interessant zijn. Met de wandel- en fietsroute ‘Diepenveen 1940-1945’ wordt een beeld geschetst van wat zich destijds in en rond Diepenveen heeft afgespeeld.

Routes en informatie
De wandelroute gaat door het dorp en directe omgeving en duurt circa twee uur. De fietsroute gaat door het dorp en de wijdere omgeving en duurt circa drie uur.
Op meerdere locaties langs de routes wordt audio-informatie verstrekt. De route en de informatie zijn beschikbaar via de app izi.travel op je smartphone en dan ‘Diepenveen 1940-1945’ selecteren. De app is gratis te downloaden in de App store en Google Play Store.

Via de onderstaande QR-codes word je direct naar de gewenste route gelinkt. Wil je de route van achter je desktop bekijken, dan kan dat via izi.travel/nl of via historischeverenigingdiepenveen.nl. Op laatst genoemde website is het ook mogelijk om de route en de bijbehorende teksten te downloaden en te printen

QR-code voor de wandelroute Diepenveen 1940-1945:

QR-code voor de fietsroute Diepenveen 1940-1945:

Meer willen weten over de bezetting
Het boek Diepenveen 1940-1945. In de schaduw van het geweld is te bestellen via de website van de Historische Vereniging Dorp Diepenveen en Omgeving: www.historischeverenigingdiepenveen.nl.

 

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven
Diepenveen

GRATIS
BEKIJK