Nieuwe cider bij open huis IESSEL Cider

  • Geplaatst op 11 mei 2019
IMG_2643

Zondagmiddag 19 mei houdt IESSEL Cider open huis in haar ciderij bij klooster Sion. De ciderij is geopend van 13 tot 17 uur.

Tijdens het open huis kunt u de nieuwe cider van de oogst van 2018 proeven, een toelichting krijgen op het proces van cider maken en een pannenkoekje eten. Het bezoek aan de ciderij kan worden gecombineerd met een verkorte rondleiding door het klooster Nieuw Sion.

Hoogstambomen
IESSEL Cider verwerkt appels van oude rassen uit hoogstamboomgaarden in de IJsselstreek. In Nederland zijn honderden oude appelrassen waarvan mensen niet meer weten hoe ze smaken en de appels zijn ook vaak niet meer te koop. IESSEL Cider draagt bij aan het behoud van de hoogstamboomgaarden in de IJsselstreek door aan dit fruit een bestemming te geven. Vorig jaar is IESSEL cider uitgekozen tot beste cider van Nederland door een vakjury van Foodlog.

Tripel Cider Blend
IESSEL cider maakt droge appelcider, eikengerijpte cider en appel-perencider met navergisting op de fles. Samen met DAVO bieren heeft IESSEL Cider dit jaar een Tripel Cider Blend ontwikkeld. Met een andere bierbrouwer is geëxperimenteerd met een biercider die bekend staat als ‘Graff’. Tijdens het open huis kan de droge appelcider worden geproefd.

Rondleidingen
De ciderij (Vulikerweg 6, Diepenveen) kan doorlopend worden bezocht. De rondleidingen door het klooster starten op 19 mei om 13:30 en om 15.30 uur en worden verzorgd door gidsen van de stichting Nieuw Sion. De kosten voor deze rondleiding zijn 5 euro per persoon en dienen ter plaatse te worden betaald. Vooraf aanmelden is niet nodig maar er is wel een maximale groepsgrootte, dus vol is vol.

Meer informatie over IESSEL Cider is te vinden op www.iesselcider.nl en de Facebookpagina https://www.facebook.com/iesselcider.

 

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven