Nieuw Sion laat oude structuren herleven

  • Geplaatst op 5 maart 2019
Onthulling bordje 002 x smal

‘Nieuw Sion laat oude structuren herleven’ is de titel van het informatiebordje dat afgelopen vrijdag is onthuld door broeder Alberic (tot eind 2015 abt van Abdij Sion) en mevrouw Maaike Brasz (fondsenmanager van SBNL Natuurfonds).

Het SBNL Natuurfonds is een landelijke natuurorganisatie die haar fondsen ten goede laat komen aan natuur, landschap en erfgoed, beheerd door particulieren.

Bosvijver en buitengracht
In augustus 2018 zijn de bosvijver en buitengracht van Nieuw Sion uitgebaggerd en in hun oude vorm hersteld. Dit is mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Van Hemert tot Dingshof-Coldeweij Fonds dat in beheer is van SBNL Natuurfonds, en de hulp van de vele vrijwilligers die verbonden zijn aan Nieuw Sion.

Parkaanleg
De vijver, buitengracht en de brevierpaden vormden belangrijke onderdelen van de parkaanleg van Abdij Sion en zijn nu weer in oude glorie hersteld. Eind vorig jaar is met financiële ondersteuning van het voornoemde Fonds al een nieuwe appelboomgaard tot stand gekomen.

Bezoekers welkom
Het informatiebordje, dat voor de vijver is geplaatst, laat ook een historische afbeelding zien. Hierop ziet u de net aangelegde kloostervijver met toen nog jonge aanplant eromheen. Heeft u interesse om het resultaat in de kloostertuin te bekijken, dan bent u dagelijks van 14 tot 16 uur van harte welkom in Nieuw Sion.

Tekst en foto’s: Harry Mulder

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven