Nieuw elan bij tennisclub Schapekolk; pak je racket en doe mee!

  • Geplaatst op 25 mei 2019
schapekolk afbeelding

Wat is het jammer dat de Diepenveense tennisclub, de Schapekolk, de oude locatie moest verlaten. Het vinden van een alternatief leidde tot een afbrokkeling van de sfeer en dus het aantal leden. Maar nu is er een pracht alternatief. Nou ja, dan niet meer precies in het dorp, maar toch om de hoek. Samen met Slagvaardig, maar onder de naam Schapekolk, draait de vereniging, na enige startprobleempjes, soepel door. En hoe!

Het nieuwe bestuur geeft het voorbeeld, enthousiasmeert en maakt plannen voor een gezonde en sportieve toekomst. Steeds meer leden nemen deze positieve signalen over en staan niet meer afwachtend en zeurend naar boven te staren; nee, ze laten de handjes wapperen. Klaagden ze vroeger over het moeten uitoefenen van de kantinedienst, nu staan ze met man en macht onkruid te trekken of het toilet te schilderen. O ja, er wordt ook meer getennist.

De banen liggen er gelikt bij en de accommodatie is een plaatje
De sfeer is stukken beter en dat bleek ook wel bij het openingstoernooi. Een groot aantal deelnemers mepte mee en onder een heerlijk zonnetje genoten de leden van het potje tennis maar ook van het samenzijn op het mooie terras voor het schitterende clubgebouw en dit terwijl er toch na een eerste potje de nodige spiertjes gevoeld werden. Een gezonde prikkel om een dag later weer aan de bak te gaan. Het deelnemersveld was heel variabel. De oudste was 84! Na een paar potjes tennis had hij zijn potje bier wel verdiend.

Nooit te oud om te tennissen!
Zo zie je maar: tennissen kun je heel lang en je bent nooit te oud om te beginnen. Na dit eerste evenement mocht de ledenadministratie 18 nieuwe leden noteren en er zitten er meer in het vat. Allerlei commissies zijn bezig om dit positieve gevoel vast te houden. Er mogen nog wel wat leden bij. De basisscholen zullen worden benaderd en de leden van een aantal sportverenigingen, voetbal, handbal en hockey, krijgen een zomer challenge aangeboden om tegen een gereduceerd tarief kennis te maken met deze sport gedurende de vakantie periode. Nieuwe leden worden omarmd en er zijn meer husselmomenten gepland, waardoor leden en nieuwe leden elkaar gemakkelijk kunnen vinden.

Hof van Salland regelt hapje en drankje
Naast de prima accommodatie speelt de kwaliteit van de banen een belangrijke rol. Er liggen 4 echte gravelbanen en laten we eerlijk zijn, dat tennist toch heerlijk. Daarnaast zijn er 2 kunstgravelbanen waarop je ook in de winter mag tennissen. Last, but not least, de drankjes en de hapjes worden geregeld door Jinke van het Hof van Salland. Daarmee is het gedoe over de kantinedienst passé. Martin, de baas van het Hof van Salland tenniste zelf ook en draagt op deze manier zeker bij aan de sfeer en de toekomst van de Schapekolk. Er staat een bloemetje op tafel!

Pak je racket en doe mee!

 

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven