Netwerk AED’s Diepenveen is up to date

  • Geplaatst op 4 december 2023
Logo Hart voor Diepenveen (Medium)
De Stichting Hart voor Diepenveen is trots te kunnen melden dat zij de afgelopen 2 jaar 8 AED’s hebben kunnen vervangen. AED’s hebben een beperkte levensduur en moeten na 10 jaar vervangen worden.

 

De vervanging is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de WijDeventer. Dit was voldoende voor het vervangen van 2 AED’s. De overige AED’s zijn gefinancierd door onze donateurs, eenmalige giften en de RABO Clubsupport actie. Fijn dat de stichting op deze manier in de gelegenheid is om te zorgen voor een goed, up to date en dekkend netwerk van AED’s in Diepenveen!

Daarnaast zijn er ook andere terugkerende kosten.

Jaarlijks moet bij iedere AED een speciale 9V lithium batterij vervangen worden. Elke twee jaar moeten de elektroden van de AED’s worden vervangen voor een goede werking. Elke zeven jaar moet de hoofdaccu van de AED worden vervangen. Gemiddeld kost een AED met kast € 100 per jaar aan onderhoud. Dankzij de donateurs en/of andere financiële giften is het mogelijk dit onderhoud te kunnen blijven uitvoeren. Dit jaar heeft de Rommelmarkt Diepenveen toegezegd dat de stichting mee mag delen in de opbrengst.

 Statiegeld actie

Van Rob Middeldorp kregen wij de toezegging dat wij  mee kunnen doen aan de statiegeld actie van Albert Heijn.  Dus levert u lege flessen in bij de Albert Heijn, denkt u dan aan ons?

De Stichting Hart voor Diepenveen is in 2008 opgericht en heeft 13 AED’s in beheer in ons dorp. Wilt u weten waar u een AED kunt vinden? Klik dan op deze link: Stichting Hart voor Diepenveen –   Diepenveen

Of scan de QR-code

 

Wilt u ons jaarlijks steunen door donateur te worden dan kunt u een mail sturen naar hartvoordiepenveen@gmail.com

 

HartslagNU

Kunt u reanimeren? Wordt dan burgerhulpverlener!

Als burgerhulpverlener bent u aangemeld bij het reanimatie oproepsysteem HartslagNu. Bij een hartstilstand bij u in de buurt, krijgt u van HartslagNu een oproep op uw mobiel om te gaan reanimeren of de dichtstbijzijnde AED te halen.

Voor meer info: https://hartslagnu.nl/

of scan de QR-code

 

Cursus Reanimatie/AED via EHBO Diepenveen.

Heeft u belangstelling om een cursus reanimatie/AED te volgen of wilt u uw certificaat geldig houden door herhalingslessen te volgen dan kunt u contact opnemen met diepenveen.ehbo1@gmail.com.

 

 

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven