Natuurspeelplek de Heemtuin

  • Geplaatst op 30 juni 2020
BeFunky-kluscollage heemstuin 31-5 2020

De oude Heemtuin in Diepenveen is een mooi natuurlijk plekje aan de Nieuwe Aanleg. In 2013 is daar een mooie natuurspeelplek van gemaakt door een groep dorpsgenoten. In de 2017 is er voor het laatst door vrijwilligers gewerkt tijdens de Nationale Natuurwerkdag.

Spelenderwijs leer je het meest!
Een vrijwilliger van toen en nieuwe krachten, Menno, Annette en Rik, hebben ervaring en energie gebundeld om er weer een mooie plek van te maken. Inmiddels is er heel wat gebeurd, voor en achter de schermen, ondanks de vreemde omstandigheden de afgelopen tijd. Gemeente Deventer, Het Groenbedrijf, Buitenspelen Natuurlijk zijn al langs geweest om mee te denken over de toekomst. Zichtbaarder is het werk van Het Groenbedrijf en de vrijwilligers van de eerste werkochtend. De paden zijn toegankelijk, vrij van prikkelplanten, het bos heeft meer licht en is overzichtelijker en veiliger om in te spelen. Want dat is het doel, kinderen uit Diepenveen kunnen hier vrij spelen en ook met hun klas of peutergroep naar toe om te spelen in de natuur en zo van alles te beleven. Spelenderwijs leer je het meest!

 

Achterstallig werk aangepakt
Er is een flinke lijst met wensen voor in de tuin, met een waterpomp op één! Eerst is het nodig dat er wat achterstallig onderhoud ingehaald wordt.

Afgelopen zaterdag was een heerlijke eerste werkdag in Natuurspeelplek de Heemtuin in Diepenveen. Uitgerust met gereedschap van Landschap Overijssel en met genoeg ervaring is een flinke slag gemaakt!
Raymond ging ten strijde tegen de vogelkers die Klaasje afvoerde, Paul maakte van de oude wilgen-tipi weer een mooi begaanbare hut, Annette ging de greppels én de poel te lijf samen met Rens en Wiebe. Fred en Menno maakten de oever een stuk meer begaanbaar en Rik liep overal en nergens bramen te trekken en met snoeiafval te slepen. De koffie, koek en meloen was meer dan verdiend! De Heemtuin is weer een stuk mooier geworden.Wat een werk, dank iedereen voor de inzet!

Hou daarom de facebooksite https://www.facebook.com/heemtuindiepenveen/ en instagram @natuurspeelplekdeheemtuin in de gaten, dan weet je wanneer je kunt komen helpen! Of wanneer je kunt gaan kijken of er goed gewerkt is. Wie weet kom je dan een egel, salamander, kikker of konijn tegen in het bosje. Of til eens een tak op en speur naar pissebedden en duizendpoten! Wees lief voor ze en neem je na het spelen (of hangen 😉 ) je eigen spullen weer mee naar huis?

Komen jullie snel kijken hoe ver we gekomen zijn? En zien we jullie ook de volgende werkochtend.

Heb je vragen, tips of wensen over Natuurspeelplek de Heemtuin, stuur dan een berichtje naar riktimmermans@gmail.com.

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

duif-2

Altijd op de hoogte!

Abonneer nu! Onze postduif brengt het laatste nieuws in de inbox.

Scroll naar top