Nabeschouwing eerste seizoenshelft: Diepenveen

DSC_0116

Na 12 wedstrijden is de winterstop in de 3de klasse B een feit. Diepenveen kent een keurige zevende plek. Precies in het midden van de ranglijst waarin 14 teams rangschikken. Diepenveen telt zestien punten, na 4 gelijke spelen, 4 verliespartijen en 4 winspartijen.

Op gang komen
Het seizoen begon voor de ploeg van Martin Dollenkamp met een aderlating tegen Helios. De openingswedstrijd werd met 1-7 verloren van “de blauwe”. Diepenveen kwam die wedstrijd nog wel op voorsprong maar kon geen vuist maken tegen de ploeg van trainer Harry Decheiver.
Ook uit bij AZC in Zutphen werd er niet gewonnen. Hoewel Diepenveen volgens Dollenkamp die wedstrijd recht had op meer wist het de wedstrijd niet om te zetten in een 3-punter. Na drie wedstrijden werd op Sportpark “De Schoapenwolde”, tegen Activia, de eerste overwinning in de wacht gesleept. Zoals eerder door Richard Oosterwegel beschreven was Diepenveen de gelukkigste in een wedstrijd die geen winnaar verdiende.

Nog niet constant genoeg
Na de overwinning op Activia kwam Diepenveen in een goeie fase. 13 Oktober kwam Warnsveldse Boys op bezoek. Een ploeg die al jaren bovenin meedraait in de 3de klasse kwam op de Zunnebargh niet verder dan een 2-2 gelijkspel. En de week erop werd er in Apeldoorn tegen het Latijnse “Robur et Velocitas” een 2-4 winst in de wacht gesleept. Na een zwak begin draaide de ploeg de wedstrijd om. De fase van Diepenveen was van korte duur. Diepenveen werd namelijk een week later met 1-7 afgedroogd door Turkse Kracht. En ook in Vaassen werd er van Diepenveen weinig heel gelaten. Er werd 4-0 verloren van KCVO. Keeper Witteveen beschreef deze periode eerder als een fase waarin Diepenveen weer terug viel: “We waren nog niet constant genoeg en konden het tempo, met name zonder bal, niet hoog genoeg houden.”

Belangrijk punt tegen Colmschate
Zondag 10 november speelde Diepenveen de “zwart-gele” derby tegen Colmschate. Het werd een 2-2 gelijkspel in een wedstrijd waarin Diepenveen meer had verdiend. Het zorgde voor een mentaal belangrijk punt wat Diepenveen de juiste richting in duwde. Uit bij Brummen werd er 0-4 gewonnen en thuis tegen SV Vaassen werd Vaassen met een klinkende 6-1 van het veld geveegd. De twee wedstrijden zorgde voor een uitstekende vorm richting twee, zoals vooraf verwacht, moeizame potjes. Overwetering en Epe, respectievelijk 3de en koploper, stonden achter elkaar op het programma.
Het tegendeel werd door de ploeg van Martin Dollenkamp bewezen. In “De Weteringderby” tegen buurman Overwetering werd er gelijk gespeeld in 84ste minuut. En in de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Epe, werd er een puike wedstrijd op de mat gelegd en schoot Jack Vunderink in 88ste minuut via een Penalty de 1-1 binnen. Een mooie afsluiter van 2019.

Blijven groeien
Trainer Martin Dollenkamp: “Onze doelstelling is nog nader te bepalen. Wij zijn als ploeg aan het groeien, we moesten wennen aan de effectiviteit van de 3e klasse. Dat was te merken in de wedstrijden tegen Helios, Turkse kracht en KCVO. Maar op het moment dat we blijven groeien, zijn we tot veel in staat. We hebben laten zien dat we goed mee kunnen, dat we ook op resultaat kunnen spelen en ons niet zomaar gewonnen geven. Verder moeten we ons eigen ding blijven doen en resultaten proberen te halen. Als dan blijkt dat er ergens nog iets te halen is, dan zullen we ervoor gaan!”

26 januari speelt Diepenveen de 1ste wedstrijd van 2020 thuis tegen “Rode lantaarn” Albatros.

Foto en tekst: Mathijs Bolink

Wij van Dorpsplein Diepenveen wensen alle lezers de allerbeste wensen en een sportief 2020 toe!

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven