Muziek op Zondag op 24 september 2023 in het Kulturhus

  • Geplaatst op 29 augustus 2023
Leo Sv conert Gronau
Op 24 september starten we een nieuwe reeks concerten van Muziek op Zondag. Deze keer een klassiek duo bestaande uit Svetlana Tratch op mandoline & Leo van Rutte op gitaar.

Zij spelen onder meer werken van Paganini, Einaudi, Marusseli e.v.a.

Voor de liefhebbers volgt hier de uitgebreide informatie:
Svetlana Tratch studeerde domra ( 3 snarige Russische tokkel volksinstrument) bij Guzel Mukhametdinova aan het conservatorium van Kazan in Rusland en was er tot 2000 actief als orkestlid en soliste in het staatsorkest van Tatarstan. Na haar vestiging in Nederland studeerde ze mandoline aan het Fontys Conservatorium in Tilburg bij Benny Ludemann waar zij in 2004 en 2006 als Docerend en Uitvoerend musicus afstudeerde.
In de loop der jaren heeft zij met diverse ensembles gewerkt. Zo bracht zij samen met Gerie Daanen accordeon/bajan en zanger/gitarist Mile Lukic in 2011 de CD “Zanos” met traditionele werken uit Oost Europa. Samen met Marina Eckhardt (mandoline ) en m.m.v. Willie den Hollander op orgel en piano brachten zij in 2018 CD “ Passione” uit. Svetlana geeft les en treed regelmatig op. Ze is verbonden met Project orkest Twente en Vegasstrings Orchestra.
Leo van Rutte studeerde klassiek gitaar aan het Twents Conservatorium bij Louis Ignatius Gall, Rob Koenders en Jorge Oraison en mandoline bij Benny Ludemann aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Verder volgde hij masterclasses bij onder andere bij John Mills en Vladimir Mikulka. Hij speelde onder andere in het Torroba Guitar Quartet, in het Follia Duo en het Choros Quintet.
Als gitaar-, mandoline- en ensemble-docent is hij verbonden aan de Kaliber kunstenschool in Enschede en de muziekschool in Losser. Hij is tevens dirigent van het Twents Mandoline en Gitaar Orkest (TMGO) en het Regionaal mandoline- en gitaarorkest Noordoost Nederland (RMGO).

Op het programma komen werken te staan van o.a. Leone, Paganini, Maruselli, Calace, Pujol, Machado, Kozlov en Einaudi.

Waar: Kulturhus Diepenveen
Wanneer: 24 september 2023
Hoe laat: 11 uur inloop/ 11.30 muziek
Kosten: € 12,50 inclusief een kop koffie of thee.

Aanmelden kan door het onderstaande formulier in te vullen.

 

 

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven