Muziek en jeugd in Diepenveen: afronding van het muziekproject van De Zonnewijzer en Sempre Crescendo

  • Geplaatst op 17 juni 2019
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Op vrijdagavond 14 juni j.l. hebben de leerlingen van de groepen 5 en 6 van basisschool De Zonnewijzer enthousiast en vrolijk hun muziekproject afgerond. Dat deden zij i.s.m. jeugdorkest Jong Sempre, het jeugdorkest van muziekvereniging Sempre Crescendo.
Dit vond plaats in het Kulturhus Diepenveen in aanwezigheid van hun ouders, boertjes, zusjes, grootouders en overige belangstellenden.

Muzikale ‘fruitsalade’
Tijdens het afsluitende muziekfeest traden Jong Sempre en de kinderen van de groepen 5 en 6 van De Zonnewijzer afwisselend op. Het jeugdorkest stond hierbij onder leiding van dirigent Tjeerd Vrieswijk. Een leuke bijkomstigheid was dat enkele kinderen deelnamen aan het project én in het jeugdorkest spelen. Zij speelden deze avond een dubbelrol en deden zowel mee met het jeugdorkest als met de optredens van de schoolkinderen.
Het jeugdconcert werd afgesloten met een muzikale ‘fruitsalade’, waarbij de kinderen een fris en fruitig lied ten gehore brachten onder begeleiding van Jong Sempre.

Meerdere aspecten van muziek
Het muziekproject bestond uit zes lessen, waarin allerlei aspecten aan bod kwamen die met muziek te maken hebben, zoals naar muziek luisteren, muziek beleven, samen muziek maken en een kennismaking met muziekinstrumenten. Hierbij werden vier lessen verzorgd door Sempre Crescendo en twee lessen door hun eigen docenten. Natuurlijk werd er ook samen muziek gemaakt en gezongen. De kinderen hebben op het concert met veel enthousiasme laten horen en zien wat ze tijdens dit project geleerd hebben.

Workshops en projecten door Sempre Crescendo
Muziekvereniging Sempre Crescendo wil haar passie voor muziek graag delen en overbrengen op de jonge generatie. Dit doet zij o.a. door muziekworkshops en muziekprojecten op de basisscholen in Diepenveen en door muzieklessen aan te bieden op blaasinstrumenten en slagwerk.
Muziek is iets wat mensen raakt, mensen verbindt, mensen blij maakt en daar draagt Sempre Crescendo graag een steentje aan bij.
www.semprecrescendo-diepenveen.nl

Foto: Alex Schokker

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven