Musical Betoeterd in de Deventer Schouwburg

  • Geplaatst op 25 juli 2018
Muscial schouwburg zonnewijzer 3 (Large)

Op dinsdag 17 juli was het dan zo ver! Groep 8 van de Zonnewijzer mocht na weken van oefenen de eindmusical opvoeren in de Deventer Schouwburg. Omdat de school te klein is is er lange tijd gezocht naar een mooie locatie en na een gesprek met een medewerker van de Deventer Schouwburg ontstond er een geweldige samenwerking. Niet alleen de eindmusical werd opgevoerd maar het begon met een rondleiding door de schouwburg, een aantal keer oefenen en dan uiteindelijk HET optreden.

De musical Betoeterd ging over een straat; de Bekersteeg: Wanneer de bewoners van de Bekersteeg ruzie krijgen is Sjef, een zwerver in een vuilnisbak, altijd degene die de ruzie kan sussen met zijn magische trompetspel. Maar nu de wijk is opgekocht door de steenrijke zakenman Ronald Ramp, dreigt de hele buurt te verdwijnen. De bewoners komen in opstand terwijl de sloop al is begonnen. Misschien kan Sjef dit conflict oplossen met zijn trompet. Maar… waar is Sjef?!

De kinderen van de groepen 1 t/m 5 gingen overdag met de bus naar de schouwburg en de kinderen van de groepen 6 en 7 met de fiets. Dat was geweldig! In de avond was de spanning het grootst. Niet alleen de vaders en moeders mochten komen maar ook opa’s/oma’s, tantes/ooms, vrienden/vriendinnen. Het begon bij de ingang, daar werden alle gasten welkom geheten door het team. Alle mensen kwamen door een haag van leerkrachten naar binnen. En dan de zaal in. De grote zaal van de schouwburg was goed gevuld! De kinderen hebben het geweldig gedaan. Na afloop van de musical waren de reacties overweldigend! Je staat natuurlijk ook niet snel in de schouwburg te spelen! Ter afsluiting was er een receptie voor de ouders en leerlingen in de foyer en daar kreeg elke leerling een persoonlijk woord en een lied van meester Peter! Op woensdag zijn alle kinderen de school uit “gegooid” door de meesters van de school. Daarmee hebben de leerlingen van groep 8 op een mooie wijze afscheid genomen van de Zonnewijzer.

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven