Met de Zonnebloem met de boot mee

  • Geplaatst op 3 juli 2024
zonnebloem

Op 26 juni was het dan zo ver. Een door de regio van de Zonnebloem georganiseerde bootreis met ondersteuning van de diverse afdelingen kon van start gaan.

Met 23 gasten en 2 gastvrouwen uit Diepenveen vertrokken wij op deze zonovergoten dag, waar wij  onderdeel waren van maar liefst 285 gasten, 36 vrijwilligers en een aantal bemanningsleden. De boot was gehuurd van rederij Eureka uit Deventer, die dat op jaarbasis toch zo’n 10 keer verhuurd aan de zonnebloem.

De bootreis voer na het verlaten van de sluis richting Zutphen. De gasten werden ontvangen met koffie/thee en een plakje cake.  Het diner bestond uit doperwtjes, worteltjes, vlees en appelmoes. Dit alles werd afgesloten met ijs als toetje. ’s Middags kregen ze nog een glaasje fris en bitterballen. Gedurende deze reis zorgde een zanger voor amusement. Er kwamen zeemansliedjes maar ook populaire liedjes voorbij.

Halverwege Zutphen en Dieren en ter hoogte van Brummen Bronkhorst werd rechtsomkeert gemaakt. Voor de spoorbrug in Zutphen moesten wij wachten op het sein van de brugmeester die de brug moest openen. Onderweg op het water is er altijd  van alles te zien, niet alleen de omgeving en de mensen , maar ook  plezier-  en vrachtvaartuigen.

Nadat we in de sluis Ankersmit een halve meter opgetild werden, kwamen we precies op tijd (17.00 uur) aan. Op het eind van de dag werden de bemanning en vrijwilligers uitvoerig bedankt. Men kon terug zien op een dag waarin men lief en leed met elkaar kon delen, maar vooral genieten. De kapitein, kok en medewerkers van de boot waren ook tevreden en heel blij met de geïnstrueerde vrijwilligers.

2 reacties van onze gastvrouwen: 

“Moe, ontzettend warm maar heel voldaan. Het is een leuke dag geweest en nu met de beentjes op de bank”

“ik sluit me hierbij aan, het was een heel warme maar mooie dag. Gezellig en ook dankbaarheid van onze gasten.”

 Wij kunnen terug kijken op een fijne dag met alle zonnebloem gasten en niet te vergeten de vele vrijwilligers, want zonder deze kunnen wij dit niet organiseren.

 

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven