Meer windmolens in de Gemeente Deventer!

  • Geplaatst op 28 maart 2018
Windmolens

De gemeente heeft laten onderzoeken op welke plekken in de gemeente Deventer windmolens door bestaande wet- en regelgeving moeten worden uitgesloten en waar windmolens mogelijk zouden kunnen zijn. Ook is gekeken naar mogelijkheden van andere vormen van duurzame energie.

Status onderzoek
Dit onderzoek is gedaan in opdracht van de gemeenteraad die de gegevens van dit onderzoek wil gebruiken bij de afwegingen hoe Deventer in 2030 energieneutraal kan worden. Er is dus nog niet besloten of er meer windmolens komen in Deventer.

Inhoud onderzoek
Op het grootste deel van het grondgebied van de gemeente Deventer zijn windmolens uitgesloten door bijvoorbeeld de afstand tot woningen en infrastructuur of door regelgeving over bijvoorbeeld natuur en ecologie, militaire en burgerluchtvaart. Uit het onderzoeksrapport blijkt dat er 7 locaties binnen de gemeente zijn waar grote windmolens mogelijk zouden kunnen zijn. Daarvoor is nader onderzoek nodig naar bijvoorbeeld cultuurhistorie, archeologie of natuur om haalbaarheid te bepalen. Ook is medewerking van grondeigenaren nodig.

Locaties
De locaties in de gemeente waar op basis van bestaande wet- en regelgeving windmolens mogelijk zouden kunnen zijn, liggen verspreid over de gemeente:
1. Nabij abdij Sion
2. Nabij Raalterweg, ten oosten van Tjoene
3. Nabij A1, afslag Deventer Oost
4. Nabij A1, bij Bathmense Veen
5. Nabij Zuidloo, Blankenadijk
6. Nabij Lettele, Koerkampsweg
7. Nabij Wesselinksdijk

Nadere info
Het rapport wordt zoals aangegeven dinsdagmiddag 27 maart om 16.00 uur openbaar gemaakt. Het onderzoeksrapport, een samenvatting, een overzichtskaart en kaarten van de 7 locaties zijn vanaf 16.00 uur op www.deventer.nl/onderzoekwindenergie te vinden. Heeft u vragen, neemt u dan gerust contact op met de projectleider van het onderzoek bij de gemeente, de heer M. Udink, via windenergie@deventer.nl of telefoonnummer 0570-693041.

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven