‘Lijdenstijd in Europa’ door vocaal ensemble Traject Voces/za. 6 april as.

  • Geplaatst op 29 maart 2019
Andre-Heuvelman-1

Vocaal ensemble Trajecti Voces onder leiding van Dirkjan Horringa komt met een prachtig programma met de mooiste en droevigste muziek passiemuziek van onbekende componisten in een uitgelichte Kloosterkerk op de verstillende locatie van Nieuw Sion in Diepenveen.

In het Europa van de laatste anderhalve eeuw is prachtige muziek geschreven voor de Lijdenstijd, de droevigste tijd van het jaar. Droevige muziek is vaak de mooiste muziek. De Lijdenstijd heeft door de eeuwen heen talloze grote componisten geïnspireerd tot hun meest intense composities. Iedereen kent de passies van Bach en het Stabat Mater van Pergolesi, maar er is nog zoveel meer te beleven op dit gebied.

In dit programma klinkt van de Noor Ola Gjeilo zijn Ubi caritas, van de Hongaar Lajos Bárdos zijn Popule meus. De Letse componist Rihards Dubra is vertegenwoordigd met zijn indringende Miserere mei en Eripe me. De Quatre motets pour un temps de pénitence van Francis Poulenc kunnen uiteraard niet ontbreken in dit programma. Bijzonder zijn de schrijnende Five Motets for Lent van Tučapský, een Tsjech die naar Engeland is gevlucht, en de welluidende Three Motets for Lent van Robert Farrell. Tot besluit komt er niet één Stabat Mater op het programma, maar twee! Trajecti zingt het Stabat Mater van de Russische/Engelse Alissa Firsova en dat van Engelse, in Noorwegen wonende en werkende componist Andrew Smith.

Improvisaties: Trajecti Voces werkt in dit programma samen met trompettist André Heuvelman en zijn toetsenist Mike del Ferro. André Heuvelman was 20 jaar lang solo-trompettist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Nederlands Blazers Ensemble. Bij de concerten improviseren Heuvelman en Del Ferro en spelen in op het koor en het publiek.

Het concert vindt plaats op zaterdag 6 april as. om 20:00 uur bij Nieuw Sion in Diepenveen, Kloosterkerk, Vulikerweg 6. Voorverkoop € 15 | aan de kerk € 18 | CJP en studenten € 10.
Meer informatie & kaartverkoop: www.trajectivoces.net.

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven