Landelijke Open Imkerijdag 13 juli – Bloemen en bijen op Het Nieuwe Veld

  • Geplaatst op 8 juli 2019
open imkerijdag 2019 (2)

Kwekerij Het Nieuwe Veld heeft op zaterdag 13 juli een open dag in haar imkerij. Bezoekers kunnen – met een bijenkap op – kijken naar de verzorging van de bijenvolken, helpen met honing slingeren en het vullen van honingpotten. De 20  bijenvolken zijn op zeer verschillende manieren gehuisvest van holle boomstam tot glazen vitrinekast in het Bijenmuseum.

Kinderen kunnen een mini bijenhotel maken voor wilde bijen en een bijenspeurtocht doen door de kwekerij. Gewoon kijken op een afstand en luisteren naar wat de imker allemaal vertelt kan ook. Ook een bezoek aan het  bijenmuseum en de bijoscoop is de moeite waard. Verder is er aandacht voor bijenplanten en zijn er verschillende bijenproducten te koop.

Een leuk idee dus om zaterdag 13 juli van 11.00 tot 16.00 uur naar de Open Dag van Kwekerij Het Nieuwe Veld te komen. In de theetuin zijn zitjes waar bezoekers kunnen genieten van koffie, thee of fris met heerlijke honingtaart.

Het adres is  Kwekerij Het Nieuwe Veld, Boxbergerweg 46 in Diepenveen.

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven