Kulturhus verduurzaamt verder met een coöperatief zonneproject

  • Geplaatst op 19 februari 2024
blue solar panels during daytiem
Het Kulturhus in Diepenveen doet er alles aan om te verduurzamen. Op sociaal gebied staan ze voor duurzame relaties tussen Diepenveeners. Sinds eind 2021 heeft het Kulturhus ongeveer 100 zonnepanelen op het dak van de sportzaal in gebruik. En nu doen ze mee aan een coöperatief project om nog meer zonnepanelen op hun daken te plaatsen. Een mooie samenwerking tussen de energiecoöperatie Zonnedaken DEC en het Kulturhus, waar de coöperatie erg blij mee is.

 

In november is begonnen met het installeren van 176 zonnepanelen op de drie nog beschikbare daken van het Kulturhus. Het totale vermogen daarvan is 80.960 Watt piek, dat is genoeg voor 30 huishoudens. Het systeem is recent opgeleverd.

Het project is gefinancierd door het Energiefonds Overijssel en door Diepenveense leden van de Energiecoöperatie. Elk lid heeft geïnvesteerd in een zonnedeel van 7 of 14 panelen. Daarmee dragen ze bij aan het verduurzamen van het nog ongebruikte deel van dit dak. De investering van de leden wordt in 15 jaar terugbetaald tegen een verwacht rendement van 5%.

Doel van Zonnedaken DEC is om zoveel mogelijk daken, die nu nog grijs van het dakleer zijn, te bedekken met zonnepanelen. Het komende jaar staan er nog een aantal daken in Deventer op de planning om vol te leggen. Maar we zijn altijd op zoek naar nieuwe daken en leden, om zo Deventer steeds meer te verduurzamen.

Meer informatie over onze projecten is te vinden op de site www.zonnedakendec.nl. Weet je nog een leeg dak van meer dan 100m2, of wil je ook een zonnedeel? Stuur dan een mail naar info@zonnedakendec.nl.

T        0570 – 572 217 (op maandag bereikbaar)
E        info@zonnedakendec.nl
W      www.zonnedakendec.nl

Zonnedaken DEC is een initiatief van de Deventer Energie Coöperatie (DEC). Deze coöperatie zet zich in voor de bevordering van lokale duurzame energie en het verbeteren van de energie-efficiëntie in de gemeente Deventer. DEC wil burgers inspraak te geven bij de ontwikkeling van duurzame energie en mee te laten profiteren in de opbrengsten ervan. De Coöperatie heeft geen winstoogmerk. Eventuele winsten worden geïnvesteerd in nieuwe projecten en uitgekeerd aan haar leden.

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven