Kosterskamp wordt verbeterd en opgeschoond

  • Geplaatst op 29 juni 2023
image

Het complex volkstuintjes ‘Kosterskamp’ achter de kerk wordt opgeknapt. Er zijn palen met nummers gemaakt door Werkplaats 31. Ook wordt de afbakening tussen de tachtig tuintjes verbeterd. Op zaterdag 24 juni was er een opschoonactie vanuit de beheerders van de kerk en tuinders.

Het complex Kosterskamp ligt verscholen achter de kerk, aan het Kerkpad. De grond is eigendom van de kerkelijke gemeente.  Er wordt hier al heel lang getuinierd. Vroeger vanuit economische noodzaak, tegenwoordig meer vanuit liefhebberij.  De laatste jaren was er af en toe onduidelijkheid over de regels en ook aan handhaving van regels kwamen de beheerders niet steeds toe.  Soms werden tuintjes grondig verwaarloosd en woekerde onkruid en grassen naar omliggende stukken grond.

Werken aan de waterpomp Vernieuwing
In overleg met de tuinders is er ingezet op beter beheer. Er is een nieuw reglement opgesteld, er worden nieuwe initiatieven genomen en geleidelijk aan vindt deze vernieuwing ingang. Op  zaterdag 24 juni was er een opschoonactie georganiseerd.  Een aantal tuinders ging aan de slag om rommel op en in de grond op te ruimen. Ook trof men voorbereidingen voor een nieuwe waterpomp. Verder werd ondergrondse plastic afscheiding opgegraven en afgevoerd. Werkplaats 31 aan de Randerstraat heeft palen met nummers gefabriceerd.  Deze palen worden momenteel geplaatst. Ook wordt de afbakening tussen de tuintjes nog verbeterd.
Een planning voor vervolgwerkzaamheden wordt opgesteld met daaraan gekoppeld nog een of meer opschoonacties.

Website
Het administratieve beheer – contributie, toewijzing van tuintjes e.d. – was steeds op orde. Maar er wordt wel meer getoetst of de pachter van een tuintje dit ook echt gaat onderhouden.  Men kan zich ook op een wachtlijst laten plaatsen.

De website van de Dorpskerk Diepenveen – www.dorpskerkdiepenveen.nl – wordt binnenkort aangevuld  met een apart onderdeel ‘Tuinieren op de Kosterskamp’ met alle benodigde info voor bestaande en toekomstige tuinders.

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

duif-2

Altijd op de hoogte!

Abonneer nu! Onze postduif brengt het laatste nieuws in de inbox.

Scroll naar boven
Diepenveen

GRATIS
BEKIJK