Koorvesper in de kloosterkerk van Nieuw Sion

  • Geplaatst op 28 maart 2024
klooster Sion koorvesper

Iedere vierde zondag van de maand wordt er een koorvesper gezongen in de kloosterkerk van Nieuw Sion. Een koorvesper is niet zomaar een dienst, het is een avondgebed uitgevoerd door een koor, met koormuziek uit verschillende tradities. Dit past goed bij het oecumenische karakter van Nieuw Sion. Een koorvesper kenmerkt zich door mooie en goed uitgevoerde muziek, maar is geen concert: altijd is er naast het koor plaats voor samenzang, een psalm, gelezen teksten, stilte en gebed.

Op 28 april zingt Magna Musica Olv Joalien vd Houten de maandelijkse koorvesper in de kloosterkerk. Dit keer klinken met name Engelse componisten, maar ook het bijzondere Pater Noster van Igor Strawinsky.
De vesper begint om 18.00 uur, de kerk is open vanaf 17.30 uur. De toegang is gratis, een bijdrage wordt na afloop bij de uitgang gevraag  of kan digitaal gedoneerd worden.

Speciaal voor bezoekers van de koorvesper is het mogelijk om voor de vesper van een Kloostermaaltijd (€ 19,50) te genieten in de koffieschenkerij. Deze wordt geserveerd vanaf 17.00 uur. Let op: dit kan alleen als u dit reserveert via de website www.nieuwsion.nl

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven