Koninklijke onderscheiding voor ‘onze’ Jaco

  • Geplaatst op 24 januari 2020
SME_1083minderpix

Redactielid van Dorpsplein Diepenveen Jaco Remmelink werd vanavond verrast met een benoeming tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Het lintje werd opgespeld door locoburgemeester Carlo Verhaar tijdens het 25-jarig jubileumfeest van Architectuurcentrum Rondeel in Deventer.

Jaco Remmelink is niet alleen vrijwilliger vanaf het eerste uur bij Dorpsplein Diepenveen, maar ook bij Architectuurcentrum Rondeel. En dat eerste uur is daar inmiddels 25 jaar geleden. In die tijd heeft Jaco carrière gemaakt als vrijwilliger bij het Architectuurcentrum. Begonnen als suppoost trok hij steeds meer taken naar zich toe en heeft hij in de afgelopen 25 jaar tal van tentoonstellingen bedacht en opgezet. Daarna trad hij toe tot de programmaraad en de afgelopen jaren was hij projectleider van de programmaraad.

Jaco is een gedroomde vrijwilliger
Rondeel directeur Ulrike Weis ten Elsen noemt Jaco ‘een gedroomde vrijwilliger’. “Hij heeft zijn kennis op het gebied van landschapsinrichting voor ons centrum ingezet en veel tijd en energie gestoken in het organiseren van vele activiteiten. Hij is een verbinder en vernieuwer. Daar plukken Rondeel en de Deventer gemeenschap de vruchten van.”

Overvallen en sprakeloos
Binnen de redactie kennen we Jaco niet als iemand die snel is uitgepraat. Maar vanavond tijdens de uitreiking van de koninklijke onderscheiding zagen we een compleet overvallen en sprakeloze Jaco. Dit had hij niet zien aankomen. Hoewel dit al maanden speelde, hadden de familie, Rondeel en de redactie dit stilgehouden en ongemerkt, achter zijn rug om, kunnen organiseren.

Ook wij van Dorpsplein Diepenveen zijn ontzettend blij met de inzet en betrokkenheid van Jaco bij ons platform en feliciteren hem van harte met deze mooie onderscheiding en waardering!

 

 

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven