Koningsdag 2023 in Diepenveen: Samen kleuren we Diepenveen oranje!

  • Geplaatst op 14 april 2023
Oranje Comité – Diepenveen

Nog even en we vieren Koningsdag in Diepenveen met een grote feestdag! Oranje Comité Diepenveen heeft daarvoor een mooi programma ingericht en voor jullie, de kinderen van Diepenveen, betekent dat meedoen met de aubade, leuke activiteiten en natuurlijk de kleedjesmarkt.

Het programma zullen we komende tijd met alle details delen via onze website, hier zijn alvast de onderdelen die er 27 april zeker zullen zijn!

De schoolkinderen verzamelen zich op het schoolplein van de Zonnewijzer om dan vanaf 8:45 uur met zijn allen naar de start van Koningsdag te lopen. Dat is natuurlijk de Aubade op het Oranjeplein, die start om 9:00 uur met jong en oud Diepenveen voor Hof van Salland. Samen met de kinderen van beide basisscholen, andere verenigingen en de burgemeester van Deventer openen we officieel Koningsdag 2023. We hijsen daarbij de vlag en zingen het Wilhelmushet Sallands volkslied en het nieuwe Koningsspelenlied “ZiggZagg”. Dus oefen alvast goed de teksten en de dansjes!

Voor de kleine Diepenveners van de onderbouw, het Spölhuusken en Kiekeboe hebben we een mooi optreden geregeld van een goochelaar in het Kulturhus.

Daarna begint de Kleedjesmarkt voor jullie, alle kinderen vanaf groep 4 die op de Diepenveense basisscholen zitten! Om ervoor te zorgen dat je een mooie gratis plek hebt, houden wij de parkeerplaats van de Albert Heijn voor jullie vrij. Zo kun je meedoen met je klasgenoten aan de aubade en daarna gaan handelen voor wat extra spaargeld.

Doe je mee met de kleedjesmarkt? Je kunt je binnenkort inschrijven via de informatie die je op je basisschool krijgt. Daar hangen straks posters met een qr-code. En hou de nieuwsbrief in de gaten, daar komt een linkje in naar een inschrijfformulier. Oranje Comité Diepenveen deelt dan alle ingeschreven kinderen in en op Koningsdag wijzen we jullie je plek aan waar je de winkel kunt opbouwen.

Schrijf je in en verzamel alvast de spullen die je wil verkopen, zo verdien je op Koningsdag mooi wat extra zakgeld. LET OP: Overgebleven spullen kunnen niet ingeleverd worden! Dat betekent dus: wat je niet verkoopt, dat neem je mee terug naar huis, zodat je plekje opgeruimd achterblijft.

Voor de oudere jongeren en jongere ouderen uit Diepenveen hebben we weer een geweldig band uitgenodigd, Free Fall zal ons de hele middag vermaken met mooie muziek.

Voor meer nieuws over de activiteiten en het complete programma hou je ons het best in de gaten via http://www.oranjecomitediepenveen.nl en via Facebook.

Oranje Comité Diepenveen organiseert elk jaar meerdere activiteiten voor iedereen in Diepenveen, waaronder Koningsdag en de Lichtjeswandeling. We doen dat met veel enthousiaste vrijwilligers uit het dorp. Voor inkoop en huur van materialen zijn we afhankelijk van subsidies en donaties. Zijn jullie nog geen donateur van Oranje Comité Diepenveen en draag je onze activiteiten een warm hart toe? Wordt dan snel donateur door op onze website het aanmeldformulier in te vullen! Invullen duurt minder dan een minuut en kan vanaf een paar euro per jaar.

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven