Klokken van troost en hoop

  • Geplaatst op 19 maart 2020
kerk diepenveen

Het Coronavirus heeft een grote impact op het maatschappelijk leven. Mensen raken ermee besmet, worden ziek en sommigen sterven er zelfs aan. Veel van de plaatsen waar ons dagelijks leven zich afspeelt zijn gesloten. Ook de kerken, waar elke week geloof, hoop en liefde geoefend en geleefd worden, moeten hun deuren sluiten. Om in deze tijd van onzekerheid een boodschap van bemoediging, hoop en troost te verspreiden, zal de Dorpskerk – in navolging van de oproep die de Raad van Kerken in Nederland heeft gedaan – de komende drie woensdagen van 19.00 tot 19.05 uur de kerkklokken luiden.

Met deze ‘klokken van hoop en troost’ willen kerken mensen verbinden over de grenzen van sociaal isolement heen. Ook roepen de kerken daarmee op tot gebed en andere vormen van steun voor allen die ziek zijn en voor wie zich dag aan dag inzetten voor de gezondheid en veiligheid van mensen.

Kerk gesloten

Vanwege de maatregelen rondom het Coronavirus zal de Dorpskerk de komende zondagen gesloten zijn, in ieder geval tot en met 5 april. Ook de vieringen in zorgcentrum Sparrenheuvel zijn in deze periode afgelast.

Wilt u de kerk bezoeken, voor stilte en bezinning, of om een kaarsje aan te steken, dan bent u welkom op zondagmorgen. De kerk is dan geopend van 10.00 tot 11.00 uur. Er is iemand aanwezig.

Ook gesprekskringen en vergaderingen zijn opgeschort. Dit betekent ook dat de gepland Kerk-op-Schootviering op 5 april is afgelast.

Actuele informatie kunt u lezen op www.dorpskerkdiepenveen.nl .

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven