KINDERVIERING – ‘KERK OP SCHOOT’

  • Geplaatst op 20 juni 2019
Schermafbeelding 2019-06-19 om 19.32.17

Op 30 juni is er in De Dorpskerk in Diepenveen een kinderviering (‘Kerk op Schoot’) voor kinderen van 0 t/m 6 jaar. Ouders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s zijn natuurlijk ook van harte welkom! Na de viering is er een gezamenlijke lunch, bij goed weer in de pastorietuin, anders in de Notenhof.

Voor de kleinste kinderen is er in de kerkdienst meestal niet veel te beleven. Het meeste van de viering gaat over hun hoofden heen. Vanaf 4 jaar is er wel de kinderkerk, dat is fijn – daar hoor je het Bijbelverhaal in kindertaal verteld. Maar een hele viering voor kinderen, al van jongs af aan, dat zou helemaal mooi zijn!

Dominee Henk Spit: ‘De vraag naar een kinderviering kwam op vanuit de kring van jonge ouders. Eén van hen kende de kinderviering van haar vorige woonplaats en had daar enthousiaste verhalen over. Het idee is heel eenvoudig: het Bijbelverhaal wordt verteld, we zingen daar liedjes bij, bekende liedjes, er is van alles te zien en te beleven. Ik krijg voor het verhaal hulp van dominee Beer’.

Thema voor deze eerste kinderviering is ‘De ark van Noach’. Kom je ook? Neem dan je lievelingsknuffelbeest mee. Ook die krijgt een plek in de kinderviering.

Na afloop is er een lunch. Zou je iets voor de lunch willen meenemen? Broodjes, fruit, drinken… We delen dan het eten met elkaar.

Waar: Dorpskerk Diepenveen (Kerkplein 4)
Wanneer:  30 juni 11.30 uur tot +/- 12.00 uur, daarna lunch
Thema: Ark van Noach
Wat neem je mee: je lievelingsknuffel en evt. iets voor bij de lunch

 

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

duif-2

Altijd op de hoogte!

Abonneer nu! Onze postduif brengt het laatste nieuws in de inbox.

Scroll naar top