(Kinder)dromen leren interpreteren

  • Geplaatst op 2 oktober 2019
dromen interpreteren

Hoe interpreteer je je eigen dromen? Hoe leer je kijken naar kinderdromen vanuit de belevingswereld van een kind? En hoe ga je erover in gesprek? Maarten Rootselaar en Mathilde Klomberg vertellen hierover in een workshop op woensdag 30 oktober, in de bibliotheek van Diepenveen.

Maarten van Rootselaar omschrijft dromen als beelden die vanuit je innerlijk naar boven komen, als boodschappen uit de nacht voor het leven overdag. Al vanaf de vroegste oudheid zijn mensen gefascineerd door hun dromen. Een oude spreuk zegt: “Een niet begrepen droom is als een ongeopende brief aan jezelf.”

Maarten van Rootselaar laat je verschillende ingangen zien om je dromen te onderzoeken – van jezelf én van kinderen. Want kinderen hebben een andere belevingswereld dan volwassenen. Hoe moet je daarnaar kijken? En hoe ga je er over in gesprek met kinderen van verschillende leeftijden?  Ook is er ruimte om een kinderdroom in te brengen, om te kijken hoe je er het best over in gesprek kunt gaan.

Praktische informatie:
Datum: woensdag 30 oktober
Tijd: 10.00 tot 11.30uur
Locatie: Bibliotheek Diepenveen, Dorpsstraat 30 (Kulturhus)
Onder begeleiding van: Maarten van Rootselaar en Mathilde Klomberg
Toegang is gratis en reserveren niet nodig

 

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven