OBS Slingerbos maakt een reis om de wereld in 80 dagen

  • Geplaatst op 10 oktober 2019
IMG-6250

Bibliotheek Deventer stelt tijdens de Kinderboekenweek 2019 het boek ‘Reis om de wereld in 80 dagen’ van Jules Verne centraal en biedt samen met het fotografenduo Gresnigt en van Loo aan scholen een fotografieproject met expositie aan.


Vanuit Slingerbos doet een aantal groepen van de bovenbouw mee aan deze supercreatieve workshops: het startte met een boekintroductie van het boek “Reis om de wereld in 80 dagen”, waarbij een medewerker van de bibliotheek uit het boek voorlas en waarbij werd ingegaan op het thema van de boekenweek: Reis Mee! Aansluitend leerden de kinderen over boekillustraties en mochten ze in groepjes aan de slag met het zelf ontwerpen en maken van een boekomslag voor het beroemde boek. Hierbij werden de kinderen uitgedaagd om niet alleen twee-dimensionaal te denken maar ook te experimenteren met drie-dimensionale ontwerpen en om behalve papier en karton ook eens andere materialen te gebruiken, zoals zand en playmobil-poppetjes.

In de tweede workshop worden de boekomslagen door de kinderen zelf gefotografeerd. Hierbij wordt samen onderzocht wat het beste standpunt is door verschillende proefopstellingen te maken van het ontwerp. Telkens wordt er goed gekeken door het fototoestel, want hoe krijg je het hele ontwerp mooi op de boekomslag?

      

Daarna gaan Mieke Gresnigt en Astrid van Loo aan de slag om de foto-ontwerpen letterlijk om een boek heen te maken. Hiervoor worden afgekeurde boeken beschikbaar gesteld vanuit de bibliotheek en op elk omslag komen ook de namen van de kinderen te staan die het betreffende omslagontwerp gemaakt hebben.

Al deze boeken met nieuwe omslag worden aanstaande zondag 13 oktober (10.30-14.30 uur) tentoongesteld in een expositie bij Bibliotheek Deventer. In totaal  doen er 19 klassen mee vanuit 7 scholen in de omgeving.
Klik
hier voor meer informatie en het programma!

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven