Kerstwens en dank namens bewoners en medewerkers van Sparrenheuvel

  • Geplaatst op 22 december 2020
Naamloos1

Het jaar 2020 is een raar jaar geweest en ook zeker geen makkelijk jaar. Er was veel onzeker en iedereen heeft veel moeten missen. Vooral contacten met anderen; familie, vrienden en buren. Ook de komende dagen zullen door de meeste mensen anders ingevuld worden dan eigenlijk gewenst. We kunnen elkaar niet opzoeken zoals we dat andere jaren gewend waren, en elkaar omhelzen is er ook even niet bij. Wat op die momenten van afstand wel kan, en wat juist nu heel belangrijk is, is het laten weten dat je aan elkaar denkt.

In de eerste helft van dit jaar, toen er in verpleeghuizen en andere instellingen in Nederland schrikbarend veel besmettingen waren, zijn al deze huizen preventief ‘op slot gegaan’. Zo ook Sparrenheuvel. Een zeer moeilijke tijd voor bewoners en hun naasten die elkaar bijna drie maanden lang niet anders konden ontmoeten dan achter glas, via de telefoon of de beeldtelefoon.Een tijd waarin de dagen ook leger waren omdat alle gezamenlijke activiteiten met vrijwilligers per direct moesten stoppen, om kans op besmetting te voorkomen.

Een tijd waarin iedereen die in Sparrenheuvel werkte zich, door anders en extra te werken, volop inzette om de bewoner en hun familie zo goed mogelijk die moeilijke periode door te helpen. Een tijd die we nooit meer mee hopen te maken omdat het teveel verdriet, zorgen en gevoel van gemis heeft veroorzaakt bij bewoners en familie.

Het was echter ook een periode waarin we zo vele bijzondere en hartverwarmende blijken van medeleven hebben mogen ontvangen. Met name vanuit Diepenveen. Ze kwamen binnen als prachtige kindertekeningen…. Wekelijks genoeg om alle bewoners er een of twee te geven. Er kwamen prachtige bloemen, heerlijke zelf gemaakte taarten, andere lekkernijen, bloeiende plantjes, kaarten met warme en lieve teksten als blijken van medeleven en als hart onder de riem.

En niet te vergeten de práchtige knutselactie waardoor met Pasen allemaal vrolijk versierde, kleurrijke paashazen en kippen van keramiek voorzien van lieve tekstjes bij de bewoners op het appartement gebracht konden worden. Mensen boden spontaan aan om een buitenzang optreden te geven of om boodschappen te halen. Zo moeilijk als die tijd was, zo bijzonder hartverwarmend waren al die mooie gebaren van medeleven en al die  “opvrolijkertjes”.

Heel graag willen we dan ook vanuit Sparrenheuvel, nu we terugblikken op het jaar, iedereen bedanken voor alle mooie initiatieven die in het afgelopen jaar voor bewoners en medewerkers van Sparrenheuvel opgezet zijn. Nog steeds worden we verrast met mooie initiatieven en lieve gebaren vanuit het dorp. Het is en wordt enorm gewaardeerd.

Daarom willen we àlle kinderen die zo creatief geweest zijn voor ‘de opa’s en oma’s in Sparrenheuvel’, en alle volwassenen die op zo vele manieren hebben laten weten dat er volop meegeleefd wordt,  bedanken voor al die mooie en lieve gebaren van verbondenheid. Ze hebben ons geholpen.

Voor de komende dagen wensen we u, al zal het in kleine kring moeten zijn, goede en ‘warme’ feestdagen toe. Hopelijk brengt 2021 gezondheid, en de mogelijkheid om weer meer in elkaars nabijheid van de dagen te genieten.

Fijne Kerstdagen gewenst en alle goeds voor 2021,
namens alle bewoners en medewerkers van Sparrenheuvel!

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

duif-2

Altijd op de hoogte!

Abonneer nu! Onze postduif brengt het laatste nieuws in de inbox.

Scroll naar boven