Kerstdiner Slingerbos

  • Geplaatst op 21 december 2018
ab14296a-ebdd-4e75-8658-a8c041045fb0

Woensdag 19 december was het eindelijk tijd voor het jaarlijkse kerstdiner op OBS Slingerbos. Een levensgrote opblaas kerstman, geflankeerd door een even grote sneeuwman, heette alle kinderen welkom voor de hoofdingang van de school, die door discolichtjes werd verlicht. Terwijl het langzaam echt donker werd stroomden de kinderen binnen met allerlei heerlijke creaties.

Want ook dit jaar werd het buffet in de klassen verzorgd door de kinderen zelf. In de centrale hal schalde “All I want for Christmas” uit de luidsprekers. Meester Steven verwelkomde alle kinderen met hun ouders bij de deur, die daarna hun klas mochten opzoeken. Wat was de school feestelijk versierd en wat zagen de juffen en meesters er prachtig uit. In alle klassen stonden zelf geknutselde feestlichtjes, waren de tafeltjes mooi gedekt en alle digiborden waren omgetoverd tot gezellig knappende haardvuren.

Soep en broodjes voor alle ouders
Toen de klasdeuren dicht gingen stonden de ouders al in de rij bij de kraam in de centrale hal, waar broodjes worst en soep met stokbrood werden opgediend door in vrolijke kersttruien gehulde OR-leden. Ook de kraam buiten was in trek, waar de ketels met glühwein en warme choco regelmatig moesten worden bijgevuld.

Het kerstdiner, dat voor de kleuters van 17.00 tot 18.15 duurde en voor de overige klassen tot 18.30 uur, werd in veel klassen muzikaal opgefleurd door de kerstmuziek-ouders, een kwartet dat vrolijke kerstliedjes ten gehore bracht. Ook de kinderen zelf mochten in de klas iets ten gehore brengen, of playbacken of voorlezen of dansen. En natuurlijk genieten van alle gemaakte hapjes.

Centrale hal als hart van het feest
De centrale hal voelde dit jaar als het hart van het feest, waar de ouders en kleinere broertjes en zusjes zich vermaakten met een drankje en een hapje tot de kinderen klaar waren met het kerstdiner. Wat was het een prachtige manier om het jaar met elkaar op school af te sluiten. Dank aan alle kinderen, ouders en OR!

 

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven