Kerstconcert met Barokensemble La Soranza

  • Geplaatst op 6 december 2018
Poster Kerstconcerten 2018

Op zondagmorgen 16 december om 11:00 uur geeft Barokensemble La Soranza een vroeg Kerstconcert in de Kapittelzaal van Nieuw Sion

“Alle mijnen troost, mijn toeverlaat, is Marie Soon”
In bijna de gehele 17e eeuw bestond de traditie om cantiones natalitiae (letterlijk ‘geboortegezangen’) onder het ‘kindjewiegen’ te zingen. Deze Latijnse of Nederlandse kerstliederen, eenvoudig en eenstemmig van oorsprong, werden uitgebreid met instrumentale terugkerende refreinen en afwisselende gedeelten voor soli en koor. La Soranza brengt een afwisselend Kerstprogramma met vocale en instrumentale muziek van o.a. Praetorius, Messaus, Mayer, en Vierdanck.

Passie voor Barok
Ensemble La Soranza is opgericht door vijf musici vanuit gemeenschappelijk enthousiasme en passie voor de barokmuziek. Het ensemble streeft er naar om het repertoire authentiek uit te voeren. Zij beschikken hiervoor over (kopieën van) oude instrumenten, de bezetting is klavecimbel, cello, twee blokfluiten en zang.

De naam La Soranza verwijst naar een paleis uit de 14e eeuw van de familie Soranzo, aan de kade van een kanaal in Venetië. Deze waarschijnlijk zeer muzikale familie organiseerde hier regelmatig concerten. Componist Marini heeft enkele van zijn werken, volgens een oude traditie van hommage aan de vrouwelijke tak van deze familie, betiteld als “La Soranza”. In lijn met deze traditie brengt barokensemble La Soranza regelmatig (delen van) haar repertoire ten gehore.

Zondag 16 december 11:00 uur Nieuw Sion, Diepenveen

Toegang: € 12,50
Kaarten bestellen op: www.lasoranza.nl

All-focus

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven