Kerst in Diepenveen

 • Geplaatst op 13 december 2020
kerst

Wat kan er veel niet doorgaan vanwege dat ellendige coronavirus! Dit jaar in ons dorp geen kerstmarkt, geen lichtjeswandeling, geen kinderkerstfeest in de kerk, en kerstvieringen in de Dorpskerk die behoorlijk afgeschaald zijn: maximaal 30 bezoekers per viering, geen koor, geen samenzang, anderhalve meter afstand. Je zou er akelig van worden…

Toch willen we juist in deze dagen wel kerstsfeer brengen. Op een manier die veilig en verantwoord is én de geest van Kerst weerspiegelt. Je ziet hieronder wat er gaat gebeuren:

 • Kerststal
  Er is met man en macht aan gewerkt om de stal op te zetten, Jozef en Maria hebben een facelift gekregen. In de komende tijd staat de kerststal er weer op het Kerkplein. Mooi om mee te nemen op een winterse wandeling.
 • Kerstwensen
  Je kent het vast wel, de boom met kerstwensen van Joris Linsen. Iets dergelijks doen we in Diepenveen ook. Op het Kerkplein verrijst een grote kerstboom met lichtjes. U kunt daarin kerstwensen hangen. Op zaterdag 19 december (van 10.00 uur tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur) en op zondag 20 december (van 11.00 uur tot 12.00 uur) liggen er sterren en ballen van karton en stiften waarmee je wensen kunt opschrijven in de kerstboom kunt hangen. We proberen die kerstwensen vervolgens een plek te geven in de Kerstnachtdienst. Voor de kinderen is er ook warme chocolademelk (op de aangegeven tijden).
 • Kinderkerstfeest
  Nee, dat gaat niet door. Maar er wel iets voor kinderen. Op het tijdstip dat anders het kinderkerstfeest gehouden zou worden (24 december, 18.30 uur) kun je op de website kerkomroep.nl (daar zoeken naar Overijssel, Diepenveen) een filmpje zien waarin ds. Beer een verhaal vertelt aan een groep kinderen. Het filmpje is ook later terug te zien en te downloaden.
 • Kerstnachtdienst
  Helaas, we zijn genoodzaakt om streng te zijn. Maximaal 30 bezoekers, die zich van tevoren aangemeld moeten hebben. Wie zich niet heeft aangemeld bij de scriba van de kerk kan helaas niet toegelaten worden. We willen u vragen om de kerstnachtdienst zoveel mogelijk te volgen via diezelfde website kerkomroep.nl. De dienst wordt live gestreamd om 22.30 uur, en is later terug te bekijken. Enkele leden van de Cantorij zullen de zang op zich nemen.
 • Kerstmorgen
  Hiervoor geldt hetzelfde verhaal. Maximaal 30 bezoekers, van tevoren opgeven, maar met beeld en geluid te volgen op kerkomroep.nl . Ook hier zingen enkele leden van de Cantorij de kerstliederen.

U kunt de informatie (ook de meest actuele) teruglezen op: www.dorpskerkdiepenveen.nl . We proberen ook zoveel mogelijk via de dorpswebsite nieuwsberichten door te geven: www.dorpspleindiepenveen.nl

We wensen u – ondanks alle beperkingen – toch goede feestdagen toe en een gezond en gezegend 2021.

Namens de kerkenraad van de Dorpskerk,
Henk Spit

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven