Jubileum Hart voor Diepenveen

  • Geplaatst op 5 december 2018
bestuur

In 2018 bestaat Hart voor Diepenveen 10 jaar. Vanaf het begin is een groot deel van de Diepenveense gemeenschap op enigerlei wijze betrokken is geweest bij de totstandkoming van het AED-netwerk en de burgerhulpverlening in ons dorp.

Op dit moment heeft de stichting zelf 13 AED’s in beheer in en rond Diepenveen, die dag en nacht bereikbaar en beschikbaar zijn. Klik hier voor de AED-locaties in Diepenveen.

Daarnaast zijn er nog een aantal AED’s in Diepenveen die geen eigendom zijn van de stichting en binnen hangen. Deze AED’s zijn alleen maar een deel van de dag beschikbaar.

 

Reanimatiecursussen
De burgerhulpverleners moeten jaarlijks een herhalingscursus volgen. Een aantal volgt dit bijvoorbeeld via het eigen werk als BHV-er.
De EHBO Diepenveen, die ook reanimatiecursussen verzorgt, is gevraagd voortaan de cursussen ook voor de vrijwilligers van Hart voor Diepenveen te verzorgen. Met ingang van 2019 gaat dat gebeuren. Kaderinstructeur Evelien Neurink verzorgt dan de cursussen voor de EHBO in het Kulturhus.

Bestuur
De huidige bestuursleden van de stichting Hart voor Diepenveen, bestaande uit Hans Tiebot, Tjitske Nieuwenhuis, Berna Smeenk, Frank Hammann en Jeannet van Essen, willen graag iedereen bedanken die in welke vorm dan ook de afgelopen 10 jaar een bijdrage heeft geleverd aan haar doelen.

De stichting wil liever geen geld uitgeven aan een jubileumviering, maar heeft als dank de afgelopen week wel een boeket en een chocolade hart bezorgd op alle adressen, waar een AED van de stichting hangt.

Enkele malen per jaar worden hulpverleners opgeroepen om met een AED daadwerkelijk hulp te gaan verlenen bij een slachtoffer met een hartstilstand. De kans op overleven is nu een stuk hoger dan 10 jaar geleden.

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven