Jaaroverzicht Duurzaam Diepenveen 2019

 • Geplaatst op 20 januari 2020
Info avond postcoderoos 2019 foto

De werkgroep Duurzaam Diepenveen, bestaande uit 6 vrijwilligers uit Diepenveen, heeft in 2019 haar activiteiten in het teken gesteld van het thema ‘duurzame energie’. Rondom dit hoofdthema hebben ze voor de komende jaren een aantal doelen gesteld en zijn in 2019 diverse activiteiten georganiseerd in Diepenveen.

Het beleid voor de komende jaren heeft hoofdlijnen:

 1. Diepenveners informeren en motiveren over duurzaamheid. In kleine stappen, waar men direct iets mee kan, aansluitend bij hun vraag en directe mogelijkheden.
 2. Bij onze activiteiten aansluiting zoeken en samenwerken met collega-organisaties die aan hetzelfde thema werken.
 3. Zicht krijgen op gemeentelijk beleid. Daarbij aansluiten met onze activiteiten, of daar invloed op uit oefenen op politiek en ambtelijk niveau.

IN 2019 HEBBEN WE DE VOLGENDE AKTIVITEITEN UITGEVOERD
In samenwerking met Deventer Energie is er een informatie avond gehouden over zonnepanelen op andermans dak. Er waren 130 aanwezigen. Ruim 30 Diepenveners hebben zich aangemeld als geïnteresseerde. Deventer Energie is nu in overleg over een dak waarop dit kan.

 • Van het (aard)gas af. De informatie avond hierover, in samenwerking met Deventer energie, is door ruim 50 personen bezocht. Er kwamen o.a. vragen over de financiële kant en de juridische consequenties.
 • Soepcafé/veldkeuken. 8 keer is er, samen met Het Nieuwe veld, door een groep van 10 vrijwilligers een soepmaaltijd gekookt. Ca. 25 mensen maken gebruik van deze gezellige activiteit. AH, De Oosterwaarde en Het Nieuwe Veld zijn sponsors met gratis voedsel.
 • Onze stand op de fair in de pastorietuin werd goed bezocht. Het thema was duurzame energie en de aanwezige energie adviseurs kregen diverse vragen over o.a. zonnepanelen en regenwater afkoppeling.
 • De gemeente Deventer die gevraagd was om, via Automaatje, mee te financieren heeft afgehaakt. Het project schuift nu op richting sociale ontmoeting samen met Carinova.
 • Op de lentefair stelden diverse bezoekers vragen over de afkoppeling. 3 personen, waaronder De Sallandse Golfclub, zijn geadviseerd over de mogelijkheden in hun situatie.
 • Gemeentelijke beïnvloeding. We hebben ons gepresenteerd op een Forum bijeenkomst van raadsleden. We waren op een informatie avond over de concept Omgevingsvisie. Daarop hebben is een zienswijze geschreven en deze mondeling toegelicht.
 • Naast deze reguliere activiteiten hebben we incidenteel aandacht besteed aan de volgende zaken: overleg met collega duurzaamheid-groepen in andere buurtdorpen van Deventer, reactie over een duurzaamheid-les op basisschool De slingerbos, uitleenpunt voor gereedschap.
 • In 2019 hebben we 5 keer een digitale Nieuwsbrief uitgebracht. Onze nieuwsbrief heeft ca. 110 abonnees.

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven