Jaarlijkse Dodenherdenking in de dorpskerk en op de begraafplaats aan de Roeterdsweg

  • Geplaatst op 6 mei 2023
007a

4 Mei was de jaarlijkse Dodenherdenking, zowel in de dorpskerk alsmede op de begraafplaats aan de Roeterdsweg.

Spreker was onder andere Jan Helderman, voorzitter van de Historische Vereniging Diepenveen, die een lezing hield over “leven met oorlog”. Een scholier van de Zonnewijzer droeg een gedicht voor. Muzikale ondersteuning kwam van organist Fredrik Kwakkel en van het ADIE fluitkwartet.

Daarna volgde de stille tocht naar de begraafplaats aan de Roeterdsweg waar Guido Cornet de Signaal Taptoe op zijn trompet blies. Bijzonder was de aanwezigheid van mevrouw Drozdovska-Halatina. Zij vluchtte door het oorlogsgeweld vanuit de Oekraïne naar Nederland waar zij al weer geruime tijd woont. Onlangs kreeg zij een eervolle vermelding in de bibliotheek van Deventer voor haar zelfgeschreven gedicht. Dit gedicht heeft ze, in het Nederlands voorgelezen op de begraafplaats. Daarna werden alle aanwezigen uitgenodigd om bloemen bij de oorlogsgraven te leggen onder de klanken van koraalmuziek, uitgevoerd door Muziekvereniging Sempre Crescendo.

Foto:s Harry Mulder

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven