It giet oan! IJsbaan Diepenveen vanmiddag om 14.00uur open

  • Geplaatst op 24 januari 2019
IMG-20190123-WA0018

Gisteravond is er met man en macht gewerkt door de Diepenveense IJsvereniging en een heel aantal vrijwilligers om de ijsbaan sneeuwvrij te krijgen. Tot in de late uurtjes werd er geveegd. Maar het is gelukt. Daardoor kon de IJsvereniging gisteravond laat nog besluiten dat vandaag, donderdagmiddag 24 januari, de ijsbaan om 14.00uur open gaat voor het publiek.

Nadat in het weekend enkele kinderen, onder toeziend oog van hun ouders, het ijs bewerkten met stenen en stokken, viel er dinsdagavond 22 januari ook nog eens 7 centimeter sneeuw op het ijs. De sneeuw moest verwijderd worden om het ijs aan te laten groeien tot de vereiste dikte van 8 cm. Met eigen professionele sneeuwruimmachines en een heel aantal traditionele sneeuwschuivers werd de sneeuw verwijderd, om te zorgen dat de ijsvloer aan kan groeien.

Zonder vrijwilligers was het niet gelukt
IJsvereniging de Molenkolk had gisteren overdag een oproep gedaan aan vrijwilligers om te komen helpen. Tal van mensen en zelfs een aantal jongeren en kinderen gaven daar gehoor aan. Rond 20.30 uur werd er met zo’n 20 man geveegd. Pascal Berends: “Wij zijn alle vrijwilligers ontzettend dankbaar. Zonder hen was dit niet gelukt!”

Iedereen heel veel schaatsplezier!

 

Tekst en Foto’s;
Agnes Folkersma en Harry Vos

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven