Interview met Mike Kommerkamp, wonend aan het Boelenspad en eigenaar van Stukadoorsbedrijf Kommerkamp

Mike Kommerkamp

Mike vertelt
Ik ben geboren aan de Draaiomsweg in Diepenveen, een tijd opgegroeid in Deventer, maar daarna weer naar Diepenveen teruggekeerd. Ik ben 33 jaar en getrouwd met Ayleen Kommerkamp-Vunderink, een Diepenveense, en we hebben een dochter van twee. Zes jaar geleden hebben wij dit huis kunnen kopen en na acht maanden verbouwen zijn wij erin getrokken. We hebben gelukkig erg handige (schoon)ouders.

Wat is nu leuk aan Diepenveen?
Als kind speelde ik veel in het dorp bij het sportveld en op het speelterrein aan de Boxbergerweg. Nu hebben wij hier een vriendengroep van zestien ‘man’, dat is nou zo leuk, dat vind je in de stad niet! Ik heb niet zoveel met wonen in een stad. Daarbij kennen wij ook al de ouders van onze vrienden. Dus saamhorigheid. En je kunt ook iets voor het dorp betekenen, zoals destijds mijn inzet bij de opzet van het Dorpsfeest samen met zes anderen. Dit heb ik acht jaar met veel plezier gedaan voor het dorp. Ik heb ook jaren gevoetbald bij DSC, maar daar ben ik drie jaar geleden mee gestopt en fitnes nu regelmatig.

Je bent in april een stukadoorsbedrijf gestart, waarom?
Ik heb eerst in een drukkerij gewerkt, in ploegendienst. Dat beperkte mijn contacten met familie en vrienden erg. Vaak in de weekenden werken, waardoor ik niet bij mijn gezin was, en veel verjaardagen en feestjes moest missen van familie en vrienden. Die omschakeling naar stukadoor was best tijdrovend, maar ben blij dat ik de stap uiteindelijk heb gemaakt. Ik heb een praktijkopleiding in Den Haag gevolgd, en nadat ik deze succesvol had doorlopen ben ik gaan werken bij een stukadoorsbedrijf. Uiteindelijk heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben in april van dit jaar voor mijzelf begonnen.

Wat is de huidige trend?
De trend is vooral strakke wanden sausklaar opleveren, betonlook en nagenoeg geen sierpleisterwerk meer. Tv-woonprogramma’s spelen in op deze trend.

Zo leer je je familie kennen!
Op enig moment belde mij iemand met: ja, met Kommerkamp. Ja, ik wil iets laten stuken. Ik dacht eerst even iemand neemt me in de maling! Nam het niet zo serieus en ging er wat afwachtend mee om. Uiteindelijk bleek dat verre familie. Hij had al twee stukadoors op bezoek gehad die hun afspraken niet nakwamen. Uiteindelijk heb ik daar een mooie klus gehad en was mijn familie erg blij met het resultaat.

Hoe bereiken klanten je?
Op Facebook en Instagram staan enkele projecten van mij en ik heb mijn eigen website: www.stukadoorsbedrijfkommerkamp.nl
Ook veel klussen krijg ik via mond tot mond reclame. Dit zijn altijd de mooiste klussen vind ik zelf, want vaak hebben ze mijn nummer dan van iemand die tevreden is geweest met mijn stucwerk.

Wat is je ambitie voor de toekomst?
Afspraken blijven nakomen, dat betekent ook op tijd offertes uitbrengen, duidelijk zijn naar de klant, en het beste willen voor de klant. Ik doe voornamelijk particulier werk en wil graag een ‘normale’ prijs neerleggen. Bovendien, goed werk afleveren. Ik krijg gelukkig goede reviews, dus daar ben ik erg blij mee. Mijn ambitie is een stabiel bedrijf, waarbij klanten denken: als ik een stukadoor nodig heb, moet ik Mike Kommerkamp hebben!

Wij wensen je daarbij veel succes!

Foto’s en interview door: Jaco Remmelink

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven