Insectenhotels

  • Geplaatst op 1 augustus 2023
IMG_6909

De insectenhotels die de werkgroep Groen en Vitaal samen met de leerlingen van groep 7a van O.B.S. Slingerbos hebben gemaakt, zijn vorige week bij de wilde bloemenlinten geplaatst. De route loopt van de Heemtuin aan de Nieuwe Aanleg via het voetpad naar de Burgemeester Arriensweg, Burgemeester Crommelinlaan en de Roeterdsweg naar de Zandwetering aan de Schapenzandweg.  Het zaaien van de wilde bloemenlinten en het plaatsen van de insectenhotels is één van de speerpunten uit de Dorpsvisie Diepenveen 2030 waarmee de werkgroep Groen en Vitaal aan de slag is gegaan.

De foto’s laten zien, dat het goed gelukt is. Tot vandaag! De grasmaaier heeft maandag 31 juli, op de gazons bij het kinderdagverblijf, alle bloemenlinten weggemaaid. Erg jammer dat deze voedselbronnen er voor de bijen niet meer zijn en ook voor alle Diepenveners, die van deze prachtige bloemenzee genoten.

De werkgroep Groen en Vitaal houdt zich bezig met het realiseren van speerpunten uit de Dorpsvisie Diepenveen 2030 m.b.t. een Groen en Vitaal dorp. Ben je geïnteresseerd in een van deze onderwerpen of wil je meer weten over onze werkgroep, neem dan vrijblijvend contact op met Adjo Tjon. Haar mailadres is: ajomora@gmail.com.

 

 

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven